Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kako zadržati klice dalje od vaše jakne

Iako nisu zamke poput rukavica, jakne mogu uzgajati veliki broj bakterija ako niste pažljivi s njenim čišćenjem

Kako zadržati klice dalje od vaše jakne
Budi najbolja verzija sebe.

Čim vaš radni kolega izbaci prvi zimski kašalj, vaši napori protiv bolesti prelaze u turbo pogon. Redovito vježbate i prije upotrebe dodatno brišete svoju opremu za vježbanje, jedete hranjive obroke i unosite dovoljnu količinu vitamina i minerala. No, unatoč vašim najboljim pokušajima, može se činiti nemogućim ne "pokupiti" gripu ili prehladu tijekom zimskih mjeseci.

Prema Triciji Holderman, izvršnoj direktorici tvrtke Elite Facility Systems, specijalizirane za prevenciju infekcija u bolnicama i liječničkim uredima, mi možda sumnjivo nosimo te klice zbog kojih se razbolimo bilo gdje zimi - i to na mjestima na kojima bismo najmanje očekivali.

Iako nisu zamke poput rukavica, jakne mogu uzgajati veliki broj bakterija ako niste pažljivi s njenim čišćenjem.

Obično pretpostavljamo da je kašalj u laktovima najbolja praksa za ne širenje mikroba, ali ako to činimo, naše jakne treba čistiti puno češće. Naravno, ako si poput većine nas ne možete priuštiti nošenje jakne u kemijsku čistionicu svaki tjedan, pokušajte s dezinfekcijskim sprejom. Prije korištenja obavezno provjerite upute proizvođača i sastav sredstva kako ne biste raspršivali ništa štetno. U mnogim ljekarnama dostupni su jeftini dezinfekcijski sprejevi koji ne ostavljaju tragove na tkaninama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.