Budi najbolja verzija sebe.
Loše za zdravlje

Savjeti kako jednom zauvijek pobijediti želju za slatkim

Sigurno ti se dogodilo da si sama sebi rekla kako od danas izbacuješ nepotrebne slatkiše iz prehrane i onda posegnula za krafnom. Kako prekinuti začarani krug slatkog?

Vrlo često kada smo umorni ili nenaspavani posežemo za teškom hranom i slatkišima. Iako onda često obećajmo sami sebi da ćemo uzeti samo nekoliko kockica čokolade to postaje nemoguće i onda se dogodi da ne možemo prekinuti taj krug. Tijelo uvijek traži još, a kao posljedica toga dolazi do viška kilograma i zdravstvenih problema. No, postoji razlog zašto tako reagiramo na šećere.

Pokazalo se da šećer ima sličan učinak kao i droge koje izazivaju ovisnost. Zapravo, naglo uklanjanje šećera iz prehrane može uzrokovati apstinencijske simptome uključujući umor, depresiju, glavobolju i bolove u mišićima. Stoga nije ni čudno što mu nije lako odoljeti.

Iako nije jednostavno, nije ni nemoguće. Za početak je važno odgovoriti na nekoliko pitanje prije nego što započnemo s odvikavanjem od šećera. Prvo je važno znati je li tvoja razina šećera u ravnoteži? Uzimaš li kroz hranu dovoljno hranjivih tvari? I na kraju, spavaš li dovoljno i jesi li sposobna kontrolirati stres? Odgovori na ta pitanja pomoći će ti da shvatiš što konkretno trebaš riješiti kako bi uspješno pobijedila šećer. A postoje i neki dodatni trikovi koji ti mogu pomoći da poboljšaš svoju prehranu, a sve o njima pročitaj u nastavku:

Budi najbolja verzija sebe.
1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.