Budi najbolja verzija sebe.
Učinkovite strategije

I mentalni imunitet je važan, a evo kako ga ojačati

Jačanje mentalnog imuniteta omogućiti će ti da bolje razumiješ vlastite misli i emocije

Stres loše djeluje na naš organizam i na zdravlje općenito, a živimo u takvim vremenima kada ga je gotovo nemoguće izbjeći. Iz tog razloga, vrlo je važno da naučimo kako minimizirati razinu stresa s kojom se svakodnevno suočavamo, kao i kako se od njega zaštititi.

U životu je mnogo situacija na koje ne možemo utjecati i nad kojima nemamo kontrolu, no ono što možemo kontrolirati je način na koji ćemo reagirati na takve događaje. Pozitivan stav u konačnici doprinosi sretnijem, kvalitetnijem i uspješnijem životu.

Između našeg uma i tijela postoji snažna veza, a način na koji razmišljamo utječe na mentalno zdravlje. Mentalni imunitet je pojam koji se u posljednje vrijeme sve češće spominje, a stručnjaci objašnjavaju da je to osnova naše emocionalne otpornosti.

Budi najbolja verzija sebe.

Baš kao što virusi i bakterije napadaju naš organizam kada imamo slabi fizički imunološki sustav, tako i loše emocije i događaji mogu oštetiti taj mentalni imunitet koji nije dovoljno snažan da se obrani. Jačanje mentalnog imuniteta omogućit će ti da bolje razumiješ vlastite misli i emocije i da se odupreš onima koje bi mogle naštetiti tvom mentalnom zdravlju.

Mentalni imunitet je sposobnost našeg uma da se nosi sa svime što nam život donosi. Uz snažan mentalni imunitet bit ćeš otpornija tijekom raznih životnih padova i prepreka. Imati ćeš sposobnost da bolje razumiješ i promatraš bolne misli ili događaje, a da pritom ne odustaneš. Dobar mentalni imunitet ne odnosi se samo na preživljavanje u teškim životnim situacijama, već nas i uči kako da rastemo i razvijamo se kroz teška iskustva.

Godina iza nas svima je bila teška i mnogi su sada suočeni s neizvjesnom budućnošću, financijskom nestabilnošću i strahom za vlastito zdravlje. To je dodatni razlog da razmislimo o načinima kako da izgradimo i ojačamo vlastiti mentalnim imunitet kako bismo postali snažniji, fleksibilniji i otporniji na sve što nam život nosi. Tada ćemo moći živjeti s više suosjećanja, razumijevanja i radosti

Nekoliko odličnih načina za jačanje mentalnog imuniteta otkrivamo u nastavku.

Budi najbolja verzija sebe.

Foto: Unsplash

1/9
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.