Vrlo čest problem

Nemoj je ignorirati: Najčešći uzorci neugodne boli u leđima

Bol u leđima može biti uzrokovana brojnim faktorima i uzrocima, a neki od njih nisu nimalo bezazleni

Svatko od nas barem se jednom u svom životu susreo s neugodnim bolovima u leđima, a upravo je bol u leđima jedan od najučestalijih zdravstvenih problema današnjice.

Optimalan broj koraka

Samo hodaj: Koliko koraka dnevno trebaš napraviti ako paziš na zdravlje

Naša je kralježnica vrlo kompleksna i na okupu drži više od 30 kostiju, a tu su i mišići, ligamenti i tetive te diskovi koji ublažavaju udarce između kralježaka. Kada se u određenom dijelu kralježnice pojave problemi, nastaje bol u leđima.

Nažalost, sjedilački način života te višesatno sjedenje ispred računala loše utječe na naše zdravlje općenito pa i na zdravlje same kralježnice.

I dok je kod većine ljudi bol u leđima prolazna, kod pojedinaca je ona izraženija te se može i negativno odraziti na kvalitetu svakodnevnog života. U nekim se slučajevima javlja naglo i iznenada, a kod drugih se razvija postupno. Na sreću, u većini slučajeva bol u leđima prolazi sama od sebe ili uz pomoći lijekova protiv bolova, a operacije su potrebne samo kod najtežih slučajeva.

Dobra vijest je što bolove u leđima možemo izliječiti i to zdravim načinom života – fizičkom aktivnošću, vježbanjem i pravilnim držanjem. Od velike pomoći mogu biti i alternativni načini liječenja – masaža, akupunktura te razne tehnike relaksacije.

U svakom slučaju, bol u bilo kojem dijelu leđa je znak kojim nam tijelo šalje poruku da nešto nije u redu. Ako se bol u leđima javlja često, potrebno je nešto poduzeti te ono najvažnije – pronaći uzrok.

Neke od najčešćih uzroka koju mogu izazvati bolove u leđima otkrivamo ti u nastavku.

1/8
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.