Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Uvrsti ih u prehranu

Super namirnice koje će ti olakšati 'one dane u mjesecu'

Ako te muče grčevi tijekom 'onih dana u mjesecu', uvrsti neke od ovih namirnica u svoju prehranu. Bogate su nutrijentima i mogu pomoći kod bolnih menstruacija

pexels-polina-zimmerman-3958561.jpeg
Foto: Pexels

'Oni dani u mjesecu' nešto su što bi gotovo svaka žena najradije preskočila, a mjesečnica sa sobom nosi i neke prilično neugodne simptome poput bolova u trbuhu, grčeva, glavobolja i čestih promjena raspoloženja.

Image
Žensko zdravlje

Žensko zdravlje: Mjesečnica može izostati zbog različitih razloga, a ovo su neki

Iako u tom periodu volimo posegnuti za nezdravom hranom u nadi da će nam to pružiti utjehu, nutricionisti otkrivaju kako to baš i nije najsretnije rješenje. Naime, osim što nezdrava hrana može pogoršati simptome, ujedno može doprinijeti i nakupljanju suvišnih kilograma, a to sigurno ne želiš.

S druge strane, pametan izbor namirnica može ti olakšati bolove i sve druge tegobe koje mjesečnica sa sobom nosi, a uz to ćeš se i puno bolje i energičnije osjećati. Liječnici i nutricionisti ističu kako ne postoji čarobna hrana od koje će bolovi nestati, no kvalitetna i uravnotežena prehrana obogaćena svim ključnim nutrijentima pozitivno će se odraziti na tvoje cjelokupno zdravlje, uravnotežiti hormone pa tako i umanjiti simptome PMS-a.

shimmer fallback

Izvor: Giphy

Studije su pokazale da namirnice obogaćene omega-3 masnim kiselinama, polifenolima i magnezijem te kalcijem mogu pomoći kod menstrualnih grčeva pa ih svakako nastoj uvrstiti u svoju prehranu, osobito tjedan dana prije početka menstrualnog ciklusa.

Neke od odličnih namirnica koje su dobar izbor u onim danima u mjesecu otkrivamo ti u nastavku pa idući put svakako posegni za njima umjesto za čokoladom ili čipsom.

Budi najbolja verzija sebe.
1/10
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.