Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Žensko zdravlje

7 znakova koji pokazuju da odmah trebaš posjetiti ginekologa

Zbog bezbroj obveza i brige o obitelji mnoge žene zanemaruju svoje zdravlje i često preskoče redovite ginekološke preglede. No uvijek bi trebale osluškivati signale koje im tijelo šalje i javiti se liječniku ako se događaju neke od sljedećih promjena

profimedia-0138455401.jpg
Foto: Profimedia.hr

Žene znaju da se trebaju brinuti svoje zdravlje i da je izuzetno važno redovito odlaziti na ginekološke preglede. Od tinejdžerske dobi je važno paziti na reproduktivno zdravlje, ali tako se mogu vrlo rano otkriti različite bolesti poput zloćudnih. Pripadnice ljepšeg spola također znaju da se njihovo tijelo mijenja tijekom godina, kao i ciklus, a sve može utjecati na opće zdravlje i libido.

No uz sve promjene koje žene doživljavaju često se pitaju i kada se javiti liječniku, osim redovitih pregleda? Određeni simptomi su pokazatelji da žena odmah treba nazvati liječnika.

Image
Sve o samopregledu dojki

Kako napraviti samopregled dojki ako imaš guste i kvrgave grudi

Ginekologinja Leah Torre, specijalizirana za reproduktivno zdravlje, objasnila je za Romper da žena uvijek najbolje poznaje svoje tijelo i da će znati kada nešto nije u redu. Neke od tih promjena mogu biti specifične i vrlo individualne, dok su druge vrlo općenite i česte. Također je objasnila zbog kojih simptoma se žena treba javiti svom ginekologu, a bez obzira o čemu se radi uvijek je važno da liječnik provjeri te sumnje.

Budi najbolja verzija sebe.
1/8
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.