Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Temelj zdrave prehrane

Ove namirnice su odličan izvor vlakana - uključi ih u prehranu što češće

I studije su potvrdile kako redovita konzumacija hrane bogate vlaknima pozitivno utječe na zdravlje, a može i smanjiti rizik od nekih bolesti

ella-olsson-KPDbRyFOTnE-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Namirnice obogaćene vlaknima temelj su zdrave i uravnotežene prehrane. Vlakna su važna u ljudskoj prehrani zbog brojnih funkcija koje imaju u organizmu, a najbolji izvori vlakana su voće, povrće, mahunarke, orašasti plodovi i sjemenke te cjelovite žitarice.

Image
Uključi ih u prehranu

Vitamin K je jako važan - evo u kojim namirnicama ga možeš pronaći

Dokazano je da redovita konzumacija hrane bogate vlaknima pozitivno utječe na zdravlje, a može i smanjiti rizik od nekih bolesti. Namirnice bogate vlaknima važne su jer:

  • Poboljšavaju rad probavnog sustava
  • Smanjuju rizik od pojave raka debelog crijeva
  • Snižavaju razinu lošeg kolesterola
  • Pozitivno utječu na kardiovaskularni sustav
  • Potiču rad metabolizma

S obzirom na to da je hrana bogata vlaknima zasitna jer se sporo probavlja, odličan je izbor za sve one koji se bore s viškom kilograma. Želiš li smršavjeti, namirnice s vlaknima svakako bi se trebale naći na tvom tanjuru. I studije su otkrile kako su ljudi koji redovito jedu hranu obogaćenu vlaknima boljeg zdravlja.

U nastavku ti donosimo popis 11 zdravih namirnica koje su izuzetno bogate vlaknima pa ih nastoj što češće uključiti u svoju prehranu.

Budi najbolja verzija sebe.
1/12
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.