Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Prema mišljenju liječnika

Znaš li koje namirnice trebaš dodati u prehranu želiš li imati zdravo srce?

Brojne su studije pokazale da se čak osamdeset posto svih srčanih bolesti može spriječiti pravilnim načinom prehrane

pexels-flo-dahm-1065030.jpg
Foto: Pexels

Zdrava prehrana ključna je za održavanje dobrog zdravlja i za smanjivanje rizika od mnogobrojnih bolesti. Svi znamo da su procesuirane namirnice i brza hrana jako loš izbor stoga bismo ih trebali izbjegavati u širokom luku. Možda su ukusne i lako dostupne, no liječnici ističu da takva hrana za nas ima više štete nego koristi jer obiluje nezdravim masnoćama i dodacima koji mogu uzrokovati nastanak brojnih bolesti.

Image
Mršavi punih usta

10 namirnica koje bi uvijek trebala imati u kuhinji želiš li vitak struk

Poznata izreka kaže da smo ono što jedemo. Prema tome, u svoju bismo prehranu trebali uključiti one namirnice koje su bogate hranjivim tvarima koje će ojačati naš imunološki sustav i štititi nas od bolesti.

Osobe koje imaju povećani rizik od razvoja bolesti srca trebale bi biti posebno oprezne kad je riječ o prehrani, ističu liječnici. Brojne su studije pokazale da se čak osamdeset posto svih srčanih bolesti može spriječiti, i to pravilnim načinom prehrane.

Dakle, koja je to hrana najbolja za zdravlje srca? Prema mišljenju liječnika i nutricionista, želimo li zaštititi svoje kardiovaskularno zdravlje, u prehranu bismo trebali dodati neke od ovih namirnica:

Budi najbolja verzija sebe.
1/9
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.