Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

TOP 5 savjeta najsretnijih žena na svijetu

Danska je po ne znamo koji put proglašena najsretnijom zemljom na svijetu. Koja je formula njihove sreće? U čemu je trik i koje tajne kriju? Nema trikova, posebnih formula i tajni.

sretna zena_pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Oni žive prema jednostavnim principima, neopterećeni prošlošću i dalekom budućnošću. Za razliku od većine zemalja Zapada, preziru ambicioznost, materijalne vrijednosti i status. Ljepša polovica Kraljevine, Dankinje, podijelile su s ostatkom svijeta svojih 5 savjeta kako biti sretan.

Sreća je u malim stvarima!

Razvucite osmijeh kad vidite sunce na obzoru. Vožnju u liftu sa susjedom iskoristite za "čašicu" ugodnog razgovora. Poklonite sami sebi cvijet ili sobnu biljku. Nakon posla, otiđite u kino pogledati dugoočekivani film. Prolistajte omiljeni časopis i riješite u miru križaljku. Nađite na internetu neki dobar vic i nasmijte samu sebe do suza. Skuhajte kavu ili čaj i uživajte u okusima i mirisima.

Zavolite kišne dane!

Nemojte biti čangrizavi i depresivni ako vani pljušti. Loše vrijeme iskoristite za prisjećanje nekih davnih vremena. Izvadite iz ormara stare obiteljske albume i prisjetite se lijepih uspomena. Sjednite u omiljenu fotelju i nazovite prijateljicu koju već neko vrijeme niste čuli. Isprobajte recept za kolač koji još nikad niste radili i pozovite društvo na degustaciju i druženje.

Učinite svoj dom ljepšim!

Istraživanja su pokazala da nas gledanje lijepih stvari čini sretnijima. Vođeni time, razveselite se novom sitnicom za dom. Mirisna svijeća ili novi okvir za slike neka ukrasi jedan od vaših kutaka u domu. Unesite novinu u svoj dnevni boravak premještanjem nekog komada namještaja. Upalite mirisne štapiće i meditirajte.

Jedite konkretnu hranu!

Svoje nepce iznenadite tradicionalnim ručkom. Malo za promjenu, neka na vašem tanjuru bude domaća juha s rezancima, pečeno meso i krumpir. Klonite se brze hrane i jedenja s nogu. Imajte uvijek na umu da hrana ne utječe samo na zdravlje, nego i na raspoloženje.

Odredite prioritete!

Ne gubite živce na nebitne stvari. Ne pokušavajte raditi sto stvari odjednom. Postavite granice i prioritete. Ne zapostavljajte obitelj i prijatelje zbog karijere. Razgovarajte sa svojim najmilijima, ne nosite doma posao. Volite se i poštujte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.