Budi najbolja verzija sebe.
Kad beba stigne

Tijelo nakon trudnoće: Pet promjena koje žene ne očekuju

Važno je da žene prihvate da će biti potrebno određeno vrijeme kako bi se vratile na staro, ali i da budu nježne prema sebi

Svaka žena osjeti najveću sreću kada sazna da je trudna, a zatim na svijet stigne njezino maleno čudo i sreća je još veća. Kada beba stigne, krene upoznavanje i novi suživot, a tijelo žene se polako vraća u stanje prije trudnoće.

Iako nemaju sve žene iste tegobe tijekom trudnoće, tijelo nakon trudnoće se mora vratiti u prijašnje stanje. Naravno, za sve to je potrebno vrijeme, a dok beba raste ovo su najčešće promjene koje žena doživljava nakon porođaja.

Nedostatak želje za seksom

Ako žena osjeti da nema želje za seksom, treba znati da nije jedina. Mnoge žene nisu zainteresirane za intimne odnose. "Ženi može trebati i do godinu dana da se osjeća potpuno raspoložena za seks. Toliko su usredotočene na svoje dijete i obitelj da nemaju previše vremena za sebe, a to uključuje i seks", objašnjava ginekologinja Hope Ricciotti. Također dodaje da su žene vrlo umorne i da nemaju vremena za romantične trenutke.

Budi najbolja verzija sebe.

Uz sve to vrlo je važno i da se estrogen vrati na razinu prije trudnoće. "Razina estrogena raste tijekom trudnoće i naglo pada nakon porođaja", kaže ginekologinja Silvana Ribaudo, te objašnjava da je zbog toga libido obično vrlo nizak. Treba određeno vrijeme kako bi se vratio u normalu.

1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.