Super aplikacije za praćenje trudnoće

Korisne ideje za aplikacije pomoću kojih se možete informirati o trudnoći, o tome što se događa s vašom bebom iz tjedna u tjedan, kao i voditi bilješke i pratiti preglede, osjećaje, pa čak i trudove

Digitalizacija više nije nikakva novost. Sasvim je jasno da pomoću raznih gadgeta danas možemo ostvariti gotovo sve. Iz udobnosti svog doma može se obavljati kupovina, plaćanje račauna, učenje stranih jezika ili se obrazovati online, osigurati potvrde koje će vam stizati ravno na vaš telefon, a pomoću raznih aplikacija na svojim pametnim telefonima možete čak i pratiti razvoj vaše trudnoće. Istražili smo koje sve zanimljive trudničke aplikacije možete koristiti i koje su im prednosti i mane.

My Baby's Beat


Ova je aplikacija vrlo jednostavna za korištenje, a namijenjena je slušanju kako radi srce vaše bebe. Prati otkucaje srca na način da legnete na leđa, prislonite mikrofon mobitela na donji dio trbuha i pričekate nekoliko minuta dok se ne pojavi nježni zvuk otkucaja bebinog srca. Snimke otkucaja srca bebe možete i spremati, pa ih kasnije podijeliti na društvenim mrežama ili ih preslušavati onda kada to ponovno poželite. Minusi su joj što je dostupna isključivo za iOS sustav i plaća se 42,99 kn.

Sprout Pregnancy


Sprout aplikacija dostupna je za oba operacijska sustava i iOS i Android i potpuno besplatna. Osim lijepog dizajna, ona pruža detaljan 3D prikaz bebe i prati njen razvoj kroz sve faze do poroda uz priložene liječničke savjete i preporuke. Dodatna zanimljivost svakako je dnevnik trudnoće koji možete voditi na jednostavan i zanimljiv način, te mogućnost mjerenja trudničke težine, praćenje otkucaje srca bebe i mjerač trudova.

Pregnancy +


Ovo je aplikacija koja ima vrlo visok nivo popularnosti i među korisnicama je rangirana pri vrhu liste najboljih. Vrlo je popularna zbog iznimno čistog i lijepog dizajna, zanimljivog prikaza izgleda vaše bebe kroz sva 42 tjedna trudnoće, kao i mogućnosti vođenja dnevnika zdravlja trudnice i dostupnosti različitih korisnih tekstova i članaka vezanih za trudnoću. Besplatna je i dostupna za iOS i Android sustav.

Pregnancy - What To Expect


Aplikacija je besplatna i napravljena je po uzoru na popularnu knjigu „Što očekivati u trudnoći“, što svakako opravdava činjenicu da vrvi raznim tekstovima više nego slikama, što nije slučaj kod većine drugih trudničkih aplikacija. Ako ste više tip za čitanje i zanimaju vas zanimljivi podaci o trudnoći, onda je ovo aplikacija za vas. Ima jednostavno i pregledno sučelje, a mogu ju koristiti korisnici iOS sustava, ali i Androida.

BabyBump Pregnancy


Ova aplikacija zanimljiva je jer predviđa simptome koji su karakteristični za određeni period u vašoj trudnoći, ali istovremeno nudi i objašnjenja za njih. Nudi mogućnost vođenja bilješki i trudničkog dnevnika i odbrojava do termina poroda. Također omogućuje praćenje liste popularnih imena za bebe i ima zgodan brojač bebinih udaraca. Besplatna je i dostupna za oba operacijska sustava, iOS i Android.

Žensko zdravlje


Ovo je prva hrvatska aplikacija za praćenje menstruacijskog ciklusa, te planiranje i praćenje trudnoće. Lansiralo ju je Rodilište & Poliklinika Podobnik. Osim korisnih i poučnih tekstova o trudnoći, medicinski potpomognutoj oplodnji, aplikacija za praćenje trudnoće nudi mogućnost stvaranja posebne galerije za medijske sadržaje posvećene isključivo vama i vašoj bebi, kao i zanimljive alate i statistike vezane uz trudnoću. Također se možete učlaniti i u klub sretnih mama.

Iako sve navedene aplikacije donose pregršt zanimljivosti i korisnih savjeta, imajte na umu da prednost kod svih pitanja i vođenja cjelokupne trudnoće treba imati vaš ginekolog.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.