Budi najbolja verzija sebe.

Što trudnice moraju izbjegavati u prehrani?

Na neke tipove namirnica bi ipak trebalo pripaziti tijekom trudnoće

Budi najbolja verzija sebe.

Nije važno samo paziti na prehranu tijekom trudnoće, nego i prije i poslije nje. Cjelokupni period pripreme na majčinstvo važno je shvatiti ozbiljno jer je prehrana majke bitna i za dijete koje je na svim aspektima povezano s njom.

Najvažnije je da prehrana u trudnoći bude iznimno uravnotežena, s fokusom na kvaliteti. Kvantiteti se pozornost, prema mnogim stručnjacima, može pridati tek pred sam kraj trudnoće, kada se trudnica treba fokusirati na razvoj djeteta.

Ono što niti jedna trudnica ne bi ni u kojem slučaju trebala zanemariti tijekom trudnoće su magnezij, kalcij, cink i željezo, a iako mnoge trudnice jedu pretjerano, a druge nastave jesti kao i prije trudnoće, na neke tipove namirnica bi ipak trebalo pripaziti tijekom trudnoće.

SIROVE NAMIRNICE
Ovo je jedna od najvažnijih stavki što se prehrane u trudnoći tiče. U slučaju da ne bi bilo ikakvih štetnih posljedica za dijete, svaka trudnica bi u pravilu trebala izbjegavati sirovu hranu. Sirovo meso, riba i jaja koji nisu dobro termički obrađeni, ni u kojem slučaju ne bi smjeli dolaziti u obzir za jelovnik bilo koje trudne žene, koliko god one željele jesti takvu hranu u pojedinom periodu trudfnoće.

MORSKI PLODOVI
Morski plodovi, a osobito oni koji nisu kuhani su izričito zabranjeni u trudnoći iz razloga što je svaka trudna žena izložena opasnosti zaraze raznim bolestima poput primjerice salmonele.

RIBE S VISOKIM UDJELOM ŽIVE
Ribe koje sadrže visoki udio žive su morski pas, skuša i tuna, a važno je izbjegavati i ribu koja se koristi za spravljanje sushija. Živa može utjecati na dijete tako da uzrokuje trazne probleme u razvoju i nepravilan razvitak i oštećenje mozga.

BRZA HRANA I GRICKALICE
Svima nam je vać vrlo jasno da brza hrana, slatkiši, grickalice i gazirana pića još nikome nisu donijeli ništa dobro, pa tako niti trudnicama.

SIR
Poneki mekani sirevi mogu sadržavati razne bakterije koje toliko jako mogu utjecati na dijete da mogu izazvati pobačaj. U takvu skupinu sireva spadaju i feta i gorgonzola.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.