Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pogreške u odgoju

Često su nesvjesne: Tri roditeljske navike zbog kojih djeca postaju materijalisti

Možda si se zapitala što nije u redu s kupovinom stvari posebno ako roditelji to mogu priuštiti djetetu. Istraživanja su potvrdila da djeca tako lakše postanu materijalisti u odrasloj dobi, a takvi ljudi su puno češće nezadovoljni

andrey-k-X-E6o693SL8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Većina kućanstava ima pretrpane ormare i kutije pune igračka, a kada bi se zbrojilo koliko je novaca potrošeno vjerojatno bi se radilo o stotinama, ako ne i tisućama eura. Posebno ako se radi o obitelji s više djece. No bez obzira koliko djeca imaju igračaka i dalje će za rođendan ili blagdane tražiti neki skuplji poklon. Iako su roditelji svjesni da treba povući granicu često im je to jako teško s djecom. No treba osvijestiti da nije zdravo darovati djeci toliko puno stvari jer djeca koja dobivaju puno više nego trebaju mogu se pretvoriti u materijaliste u odrasloj dobi.

Image
Hvalisavci bez pokrića

5 stvari s kojima se roditelji stalno hvale, a nemaju nikakve veze s odgojem

Istraživanja pokazuju da djeca kojoj se stalno ugađa mogu imati posljedice koje će se doživotno osjetiti. Odrastaju i postaju nezadovoljne i narcisoidne odrasle osobe. No nisu samo skupe igračke ono što uzrokuje pretjerano ugađanje djece. Možda si se zapitala što nije u redu sa kupovinom stvari posebno ako roditelji to mogu priuštiti djetetu. Zašto ne bi kupila odjeću poznatih marki ili skupu sportsku opremu ako možeš?

shimmer fallback

Istraživanja su potvrdila da djeca koja su okružena materijalnim dobrima često postanu materijalisti u odrasloj dobi. A to može imati ozbiljne posljedice, uključujući puno više nezadovoljstva tijekom odrasle dobi, piše psihoterapeutkinja Amy Morin za Verywellfamily. Zašto djeca postaju materijalisti i u čemu roditelji griješe kad je riječ o odgoju - provjeri u nastavku.

Budi najbolja verzija sebe.
1/4
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.