Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Ispovijest nove mame

'Pet stvari koje bih sada učinila drugačije nakon što sam postala mama'

Prva trudnoća može biti itekako stresna, a jedna je novopečena mama podijelila je neke stvari oko kojih žali i za koje bi voljela da se bolje pripremila dok je bila trudna

mama-beba.jpg
Foto: Unsplash

Pripremila bi sve što joj je potrebno za nakon poroda

"Kad sam bila trudna, nekoliko prijateljica mojih mama reklo mi je da će mom tijelu nakon poroda trebati dosta vremena da se oporavi. Podijelile su popis stvari za njegu nakon poroda koje bi bilo korisno imati u kući, poput menstrualnih uložaka i nepropusnog donjeg rublja", prisjeća se Jen Glantz. I dok je pripremila sve što joj je bilo potrebno za njegu svog tijela, nije bila spremna za taj stres nakon poroda, koji je proizašao iz činjenice da je sada kod kuće, ali ništa ne može raditi kako treba.

shimmer fallback

"Budući da je moje tijelo bilo u bolovima, a bila sam iscrpljena od poroda i života s novorođenčetom, nisam imala energije ni vremena za kuhanje, čišćenje ili svakodnevno pranje rublja. Moj partner je pomogao koliko god je mogao, ali uvijek je bilo toliko posla", kaže ona i dodaje da bi voljela da su izdvojili nešto novca i angažirali nekoga tko bi im pomogao u prvim danima nakon poroda, bilo da je riječ o spremačici za pomoć oko kuće ili douli koja bi mogla doći nekoliko sati tjedno i pomoći oko bebe.

Budi najbolja verzija sebe.
2/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.