Budi najbolja verzija sebe.
Nije sve uvijek onako kako se čini

Majčino mlijeko: 10 mitova o dojenju

Jesi li znala da dojenje štiti bebu od upala uha, proljeva, upale pluća i drugih dječjih bolesti

Nakon rođenja djeteta, kao i tijekom trudnoće, mnogim mamama dojenje je jedna od glavnih tema. No, iako većina žena želi hraniti dijete svojim mlijekom, mnoge od njih će imati neke probleme. Vrlo često prilagodba mame i djeteta na dojenje bude jako bolna i teška na početku, zbog čega mame ne smiju zaboraviti da je to proces i da je vrlo važno da imaju podršku okoline (obiteljsku i stručnu).

Majčino mlijeko idealna je hrana za bebe i sadrži pravu količinu vitamina, bjelančevina i masti - sve što je bebi potrebno za rast. Ova zlatna hrana bebama daje antitijela koji im pomažu u borbi protiv bakterija i virusa, ali je zanimljivo da se majčino mlijeko mijenja kako beba raste. Dojenje također kod djeteta smanjuje rizik od razvoja astme ili alergija. Osim toga, bebe koje se isključivo doje prvih šest mjeseci imaju manje upala uha, respiratornih bolesti i rjeđe se pojavljuje proljev, ističu mnoga stručna istraživanja.

No, kao i kod svake teme i ovdje postoji puno mitova, neke činjenice u koje smo duboko uvjerene su krive. Zato je Unicef sastavio popis najčešćih mitova o dojenju, a mi ti ih donosimo u nastavku.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.