Budi najbolja verzija sebe.
Prijatelji od malih nogu

'Mama, želim kućnog ljubimca': Ovi su najbolji izbor za obitelji s djecom

Tvoje dijete već neko vrijeme uporno radi na tome da te nagovori: silno želi kućnog ljubimca. Dok ono priča o psu, mački ili hrčku ti samo vidiš kuću u neredu, uništen namještaj i dlake posvuda - no možda možete naći kompromis

Istina, imati doma životinju, bilo koju, donosi sa sobom neke manje lijepe (i manje mirisne) stvari, ali nemoj zaboraviti na one dobre: pravi izbor ljubimca tvom djetetu može donijeti višegodišnje prijateljstvo i povezanost. Dijete se, brinući o životinji, uči važnoj životnoj lekciji - kako je to biti odgovoran za nekog drugog. Ako je dijete malo, jasno ti je da će većina brige biti na tebi, ali ako doma imaš školarca, šetnja psa, četkanje mačke ili čišćenje kaveza mogao bi biti zadatak koji mu možeš u potpunosti povjeriti.

Dakako, odluka o nabavi ljubimca mora biti nešto oko čega će se složiti cijela obitelj. Ne zaboravi, životinja nije igračka i tvoje dijete ne smije je kao takvu doživjeti. Zato se ne preporučuje poklanjanje životinja za pod bor ili kao rođendanski poklon. Prije nabave bilo koje životinje treba dobro razmisliti imaš li uvjete za nju. Osim toga, sa svojim mališanom trebaš napraviti domaću zadaću - i istražiti sve o ljubimcu koji će postati novi član vaše obitelji. Ako postoji mogućnost uvijek radije udomi životinju iz nekog od azila, umjesto da je kupuješ. Time si spasila jedan život i životinji pružila topli dom, na čemu će ti vječno biti zahvalna.

Donosimo ti popis od 5 kućnih ljubimaca koje djeca obožavaju, a koji bi (možda) s tvojim klincem činili odličan tim:

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.