Budi najbolja verzija sebe.

Kako razvijati bolje pamćenje kod djece i olakšati im učenje?

Kroz igru i zabavu, možemo pomoći djetetu da razvije dobro pamćenje, ali i bude uspješnije u školi

Svaki roditelji želi da njegovo dijete ima dobro pamćenje jer će mu to olakšati zadatke u školi, ali i neke druge svakodnevne situacije. Pamćenje je važan dio izgradnje čvrstih temelja za učenje, kako u učionici, tako i šire. Izvrsno pamćenje može tvom djetetu pomoći da se bolje snađe u školi, dobro se pokaže na testovima i postigne bolje ocjene. Ali dobro pamćenje nije nešto s čime se rađamo - te je vještina koja se razvija i poboljšava što je više koristimo.


Kao i svaka druga vještina - pamćenje se vježba. Donosimo neke važne stvari koje bi se trebale uključiti u svakodnevicu, a iako ih vjerojatno već i radiš sa svojim mališanima - uvijek se dobro podsjetiti.

1. Različite društvene igre

Društvene igre poput Memoryja, Monopolyja i drugih mogu pojačati snagu dječjeg mozga. To je zabavan, a opet odličan način da dijete uči primjećivati detalje i pamtiti. S igranjem društvenih igara može se početi jako rano. Dijete tako razvija pamćenje jer uči pravila igre, razvija svoju strategiju, ali i prati strategije drugih igrača. Logički povezuje i zaključuje, ali i donosi odluke. Uz jačanje pamćenja, kod djece se razvijaju i komunikacijske vještine kao što su dogovaranje i pregovaranje.


(Foto: Pixabay)

Budi najbolja verzija sebe.
1/9
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.