Budi najbolja verzija sebe.

Kako pomoći djetetu da zavoli svoje tijelo i naučiti ga samopoštovanju

Različito je lijepo i djeca to trebaju naučiti od najranije dobi kako bi voljela i poštovala sebe i druge ljude

Roditelju je često jedna od najtežih stvari kada vidi da njegovo dijete ne voli samo sebe toliko, koliko on voli njega. Mama gleda kako raste tijelo njezinog malog djeteta od djetinjstva do zrele dobi, a često se uz te fizičke promjene kod djeteta povećava osjećaj frustracije i negativnosti prema vlastitom tijelu.


U današnje vrijeme kada su djeca okružena društvenim mrežama, teško ih je zaštititi od toksičnih fotografija i stavova koji se na njima pojavljuju. Vrlo često se samo neke fizičke osobine smatraju lijepima i vrijednima prikazivanja i poštovanja. Usprkos tome što nije lako, roditelji svoju djecu mogu "naoružati" alatima da vole sebe i da imaju pozitivnu sliku o svom tijelu i njegovoj važnosti.
(Foto: Pexels)

The Body Positive Movement koji je sve izraženiji posljednjih godina bavi se stereotipima i neuvažavanjem raznolikosti, te uči da je različitost lijepa i da svi moramo prihvatiti svoja tijela upravo onakvima kakva jesu - savršena. Odgajanje djeteta na ovim principima poboljšava samopouzdanje, uči ga kako biti pozitivan i mijenjati svijet oko sebe. Budući da djeca postaju jako svjesna svog tijela u adolescenciji ili prije, nikad nije prerano početi učiti dijete ljubavi prema sebi i svom tijelu. Donosimo nekoliko savjeta koji mogu pomoći roditeljima.

Budi najbolja verzija sebe.
1/7
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.