Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Snažna značenja

Alana ili Kai: Najljepša havajska imena za djevojčice i dječake

Tomislav, Marko, Iva i Marina svakako su sada već uobičajena hrvatska imena. No, sve je više stranih imena i u Hrvatskoj jer se sve više roditelja odlučuje za lijepa imena iz drugih kultura poput ovih havajskih

profimedia-0295722665.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Odabir imena za bebu jedan je od najslađih zadataka koji roditelji trebaju učiniti kada maleni dječak ili djevojčica stigne iz rodilišta. Uz ljubav i pažnju koju žele dati tom malom biću važno im je da djetetu pronađu odgovarajuće ime. Da im se sviđa, pristaje djetetu, a ponekad im je važno da ime nosi neko posebno značenje ili da se lijepo uklapa u obiteljsku priču.

Image
Inspiracija iz davnina

Moćna i dostojanstvena: Naljepša imena za djecu inspirirana kraljevima i kraljicama

No posljednjih godina roditelji se sve više odlučuju za imena iz nekih drugih dijelova svijeta, najvažnije im je da pristaje djetetu i da možda ima neko lijepo značenje. Sve ovo nije neobično jer je svijet zbog tehnologije postao veliko selo i skoro ništa više nije egzotično ni strano. Zbog svega ovoga djeca sve češće nose netradicionalna imena ili roditelji čak daju dva imena jer tako imaju veći izbor, a dijete kasnije može odlučiti kako želi da ga zovu.

shimmer fallback

Svako područje na svijetu ima lijepa imena, a prekrasni Havaji koji nas odmah asociraju na more, ples i cvjetne vijence oko vrata također imaju prekrasna imena. Zato ti donosimo lijepa i zanimljiva havajska imena za djevojčice i dječake, ali i njihovo značenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Imena za djevojčice

Alamea - havajsko ime za djevojčice koje ima vrlo lijepo značenje. "Dragocjena" ili "cijela" je značenje ovog imena koje će sigurno svidjeti mnogim roditeljima.

Alana - ovo je vrlo popularno ime, a često je na Havajima i u Irskoj. Ima nekoliko izvedenica pa su još popularne varijante Lana, Allana i Alanna. Postalo je popularno sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća i od tada je u trendu.

Alohi - još jedno prekrasno ime koje podsjeća na najpoznatiji havajski pozdrav. No ima i lijepo značenje - "sjajna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kailani - ovo havajsko ime jako lijepo značenje. "More i nebo, more i raj" je njegovo prekrasno značenje, a također ima i nekoliko verzija - Kalani, Kalanie, Kaila.

Luana - još jedno ime koje u sebi nosi lijepo značenje - "sreća". Također postoji nekoliko verzija ovog imena Lulu, Lu i Ana.

shimmer fallback

Imena za dječake

Kai - nije samo havajsko ime nego postoji u različitim kulturama. Njegovo značenje na Havajima je "more".

Keanu - "hladni povjetarac iznad planine" je značenje ovog tipično havajskog imena. Nije bilo posebno popularno, ali nakon globalnog uspjeha glumca Keanu Reeves postalo je poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Maleko - vrlo jedinstveno ime koje znači "ratnik".

Keoni - još jedno ime s posebnim značenjem "Bog je milostiv", a skraćenica Keo je varijanta tog imena.

Makaio - još jedno ime koje je povezano s Bogom, a znači "dar od Boga". Postoji skraćena verzija ovog imena - Kai.

shimmer fallback

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.