Budi najbolja verzija sebe.

Dosta ti je savjeta o roditeljstvu? Stručnjaci ističu koje trebaš ignorirati

Stručnjaci su objasnili koji savjeti uopće nisu korisni u roditeljstvu, ali su i naglasili da je svaka obitelj drukčija i da roditelji trebaju zadržati ono što se pokazalo korisno

Nije tajna da pritisak na roditelje da moraju biti savršeni može uzeti veliki danak. Današnji roditelji trebaju djeci osigurati najveću moguću sigurnost, a dijete mora biti uvijek sretno i samouvjereno, ali o svemu tome je puno lakše pričati nego učiniti. Osim svega toga, roditelji čak mogu osjećati i "sramotu" jer nisu uključeni u određene roditeljske trendove. Ako se isključe iz nekih roditeljskih aktivnosti, možda će osjećati da nešto propuštaju ili rade krivo.


Ali definitivno nije uvijek tako. Stručnjaci za roditeljstvo, od psihologa do savjetnika za spavanje, za Woman's Day objasnili su koje savjete roditelji mogu zanemariti. Jer kako možemo primijetiti savjeta je sve više, a roditelji su pod većim pritiskom i mogu se izgubiti u toj šumi savjeta. Naravno, da je svaka obitelj različita, kao i djeca, i potrebne su različite roditeljske tehnike. Ono što vrijedi za jedno dijete, ne vrijedi za drugo.


(Foto: Pixabay)

Zato stručnjaci savjetuju roditeljima da ako primijete da nešto funkcionira, neka tako i nastave. U nastavku su objasnili koje savjete treba zanemariti, ali ovo roditelji mogu i pročitati kako bi vidjeli stvari iz druge perspektive i otkrili što vrijedi za njih.

Budi najbolja verzija sebe.
1/8
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.