Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Obilni i ukusni obroci za svaki dan

Kako pripremiti zasitan ručak ako jedeš samo sirovu hranu? Ovo su moja tri recepta

Već treći tjedan za redom opisujem ti svoj prelazak s "normalne" na sirovu iliti raw prehranu. Ovog tjedna tema je osmišljavanje ukusnih, a zasitnih sirovih ručkova nakon kojih nećeš ostati gladna.

salata
Foto: Profimedia.hr

Mnogima je omiljeni obrok u danu i onaj najveći popodnevni, kojeg nazivamo ručkom. Ručak bi trebao sadržavati sve makronutrijente i vitamine koji su neophodni za nesmetano funkcioniranje našeg organizma, a posebno je bitno da bude dovoljno zasitan kako ne bismo nakon njega posezali za nezdravim grickalicama, slatkišima i ostalim nezdravim "napastima". S obzirom da već tri tjedna ovdje bilježim svoj postupni prelazak s normalne, često kuhane hrane na sirovojelstvo, odnosno konzumiranje isključivo sirovih namirnica, ovog tjedna sam ti odlučila predstaviti neke od super zdravih, a zasitnih opcija za ručkove u ovom stilu.

Image
Za i protiv

Trend koji je zaokupio i moju pažnju: Što je to "raw food" dijeta iliti sirovojelstvo?

Podsjetimo, sirova hrana je sva hrana veganskog porijekla koja nije termički obrađena na temperaturama višima of 45 stupnjeva. Ovakav tip ishrane zahtijeva malo više maštovitosti, dobro poznavanje kombiniranja začina i hrabrost za eksperimentiranje s hranom, a ako imaš sve od navedenoga preporučam ti da ovog ljeta i sama iskušaš ovaj tip prehrane i svom tijelu priuštiš detoks života.

Dakle, kod planiranja zdravih, svježih i sirovih ručkova ključno je opskrbiti se svježim, sezonskim namirnicama. S obzirom da je sada ljeto, tržnice su prepune svježih krastavaca, paprika, raznih salata i voća pa je lako osmisliti ukusne kombinacije u kojima će uživati i tvoj organizam i okusni pupoljci. Neka od najjednostavnijih jela sirove ishrane svakako su složene salate s raznim povrćem, orašastim plodovima i začinskim umacima, a odlična je ideja i poigrati se te osmisliti sirove verzije inače popularnih jela. U nastavku tako možeš pronaći moja tri omiljena sirova recepta za ručak.

Sva tri se brzo pripremaju, lagana su i sastavljena od ljetnog povrća i voća. Lako ih je nabaviti u bilo kojem supermarketu ili tržnici, a okusom nimalo ne zaostaju za svojim originalnim verzijama. Pokušaj ih pripremiti čim prije i uvjeri se kako sirovojelstvo ne treba biti komplicirano ni restriktivno. Ono je prvenstveno jako zabavno, a k tome i zdravo za tvoje tijelo.

Budi najbolja verzija sebe.
1/4
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.