Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Rastao sam se od supruge koja je nemarna prema djeci, no ne želi mi ih prepustiti

Poštovani, zovem se N., otac sam dvije djevojčice. Sa suprugom sam živio do prije 4 mjeseca, a djeca su odlukom socijalnog radnika ostala kod nje. Ja sam se preselio na drugu adresu.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Maksimalno sam pomagao, čak sam plaćao i dadilju za starije dijete. Problem je što djeca ne žele surađivati s majkom. Starijoj kćerkici je neki dan rekla da ode živjeti kod mene, dijete je istukla, izvrijeđala, a dadilja je odustala od daljnjeg angažmana. Otišao sam po dijete, preuzeo ga i sad je sa mnom. Nažalost, dijete još ne mogu upisati u drugu školu jer majka izbjegava potpisati suglasnost. Ja sam primoran ne raditi dok dijete ne smjestim u školu. Zabranjuje mi svaki kontakt s drugim djetetom. Puno puta se znalo dogoditi da ostavi djecu kod drugih, protivno njihovoj volji. Mlađe dijete pati za starijim i obrnuto. Molim Vas za savjet kako do drugog djeteta i kako ga čuti? Od suda još nisam dobio rješenje. Hvala Vam unaprijed.

Poštovani tata,

smatram da ni u kojem slučaju nije ok kada jedan roditelj opstruira susrete i druženja djeteta s drugim roditeljem (osim u slučaju ako je u pitanju dobrobit djeteta i njegova sigurnost). Također smatram da fizičko i psihičko maltretiranje djeteta ne mogu biti dio odgoja.

Ono što bi Vam svakako savjetovala jest da se što prije obratite nadležnom Centru za socijalnu skrb i iznesete im cijelu situaciju – njihov zadatak je zaštiti djecu i njihov interes. A smatram da je interes Vaše djece da imaju kontakt jedno s drugim, da imaju kontakt s oba roditelja, da idu u školu itd. Također, ukoliko osjetite da je Vama potrebna podrška i savjet stručnjaka kako se nositi s cijelom ovom situacijom, nemojte se libiti zatražiti ju.

Šaljem Vam podršku.

Kristina Bačkonja, dipl. psiholog i NLP trener

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Centar Budi svoj

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.