Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Problemi sa stolicom i adaptirano mlijeko

Poštovani, imam djevojčicu od 3 mjeseca koja je gotovo od početka na adaptiranom mlijeku, zahvaljujući mom doktoru koji mi je davao injekcije b12 od kojeg mi je beba na moju veliku žalost odbila prsa

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

. Počeli smo joj davati prvo Bebimil, no zbog zelene i proljevaste stolice koju je imala tada, a i mišljenja da je Novalac kvalitetniji, prešli smo upravo na Novalac protiv grčeva. Tada je stolica bila žuta, rekla bih, boje kakve i treba biti, ali vrlo tvrda. Tražila bi preko dana hranu svakih 2 i pol sata, ali bi zato odspavala cijelu noć. Obavezno smo joj morali davati Biogaia probiotičke kapi. Od običnog Novalaca bila bi još češće gladna, a stolica opet zelena. Onda smo na preporuku pedijatrice prešli na Nan. Njega jede rjeđe, ali opet problemi zbog te zelenkaste stolice. Od kad smo na Nan-u počela je jako nemirno spavati, ne znam da li to ima veze? Vrti glavom većinu noći i kad se na kraju probudi traži hranu. Dosta bljucka preko dana, ali rekla bih da je to zato što je jako aktivna. Prilikom svake nužde, koju ima uglavnom jednom dnevno i to dosta oskudno, napinje se i crveni u licu i nema šanse da ne znam da je pelena puna. Tako je još od bolnice. Od kad smo na Nan-u, zna se dogoditi da koji dan preskoči obavljanje nužde. Strah me mijenjati joj opet hranu, pa me zanima Vaš savjet i mišljenje da li je to normalno. Inače, ona je jako vesela, zaigrana i živahna beba. Vadili smo nedavno krv jer je bila jako bljedunjava i s podočnjacima, ali krvna slika je u redu. Hvala i lijep pozdrav!

Poštovana,

ne znam koliko dugo vaša djevojčica koristi Nan, ali da bi znali odgovara li joj ili ne, morate se zadržati na njemu neko vrijeme. Teško mi je ovako iz opisa reći, ali zelena stolica može biti i uobičajena pojava kod djece ove dobi zbog zraka prisutnog u crijevima. U svakom slučaju, sve su to uobičajene pojave i nemate razloga za brigu. Vodite se činjenicom kako dijete napreduje i djeluje li zadovoljno.

Ivana Purić,

nutricionist, dipl. ing., prof.eHrana – Savjetovalište za nutricionizam i dijetetiku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.