Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Koji probiotik koristiti za bolne vjetrove kod 6-mjesečne bebe?

Poštovani, imam šestomjesečnu djevojčicu koja je do 4. mjeseca starosti bila dojena i imala je grčeve do 3. mjeseca. Kako su grčevi prestali, tako su krenuli bolni vjetrovi.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Po noći se dosta budi, prvo se rasplače te tad znamo da kreću vjetrovi, što zna potrajati po sat-dva. Kada smo prešli na adaptirano mlijeko koristili smo Bebimil 1 sve do šest mjeseci kad smo počeli s Bebimil 2. Bebimil 2 nije prihvaćala, slabo je jela i sve bi bljuckala što inače nije radila. Malo smo se raspitali i počeli smo koristiti Hipp Bio Combiotik 2, on joj odgovara. Problem su nam ti vjetrovi, koristili smo Bio Waya probiotik, 3 bočice za redom i nikakve pomoći nije bilo. Postoji li još koji probiotik za preporučiti osim Bio Waye i Bio Gaye? Hvala na odgovoru. Lijep pozdrav.

Poštovana,

neka djeca halapljivo jedu i dosta se nagutaju zraka, uz to plinove dodatno proizvode i dobre bakterije fermentacijom u crijevu. Mlijeko Combiotik ima već u sebi probiotik, ali i prebiotik, tako da nije potrebno dodavati druge probitike.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ, dr.med, specijalist pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije

Poliklinika za dječje bolesti Helena

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.