Budi najbolja verzija sebe.

Posljedice udarca u glavu 4-godišnje djevojčice

Dijete (4 godine) plakalo, nakon toga ušlo u stan, palo na leđa, udarilo glavom i nakon toga blago je kolutalo očima, sklapalo oči, a glava mu je padala.

Budi najbolja verzija sebe.

Ne znam kako bih opisala to stanje, ali kao da pada u nesvijest i tako nekoliko sekundi i onda je ok. Prilikom toga dijete je problijedilo u licu, dozivala sam je, podigla sam nju i glavu. Rekla je da je boli trbuh, malo smo izašle na balkon da udahne svježeg zraka. Nakon toga se normalno ponašala, nikakve promjene se nisu uočile. Drugi put nam se to dogodilo. Prvi put je bilo prije godinu dana, isto prilikom pada i udarca u glavu. Napominjem, prvi pad je bio s kreveta dok je skakala, a sad prilikom drugog pada rekla je da je htjela sjesti na stolicu, poskliznula se i pala na leđa. Na pitanje zašto je okretala očima i tako se ponašala kaže da je spavala i da je malo bila umorna. Ne znam da li se možda toga ne sjeća ili je to od šoka i straha?

Ponovila mi je što sam joj govorila dok sam je dozivala. Nakon toga, to je trajalo nekih 5 sekundi problijedila je u licu i to ju je držalo neko vrijeme. Dok je dijete bilo manje (sa 6 mjeseci se prvi put dogodilo) dva do tri puta mjesečno se znalo dogoditi da tijekom jačeg plača ostane bez zraka, tako nekoliko sekundi i onda dođe k sebi. Tijekom toga nije disala, pokad bi joj usne lagano plavile, no kratko je trajalo i nikada nije ostajala bez svijesti. Generalno sam primijetila da se 1 ili 2 puta dogodilo da se tijekom nekog jačeg straha ili plača tako ponaša. Sutra ju vodim pedijatru na pregled, ali molim Vaše mišljenje o čemu bi se tu moglo raditi te koje pretrage bi trebalo napraviti? Uznemirena sam zbog cijelog događaja. Hvala!

Poštovana,

Budi najbolja verzija sebe.

preporučam da se javite na pregled neuropedijatru koji će je detaljno neurološki pregledati, učiniti EEG i prema potrebi dodatnu slikovnu dijagnostiku.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.