Budi najbolja verzija sebe.

Posljedice nakon pada djevojčice niz stepenice

Poštovanje, moja djevojčica ima 3 godine i jako je živahno i aktivno dijete. Neki dan nam se dogodila nezgoda. Djevojčica je pala sa stepenica na zemlju i travu.

Budi najbolja verzija sebe.

Ni sama ne znam kako se to dogodilo jer stvarno na nju pazimo. Dok je padala, napravila je kolut naprijed, naslonila se na glavu i pala potrbuške. Odmah je zaplakala i bila je pri svijesti. Rekla je da je boli ruka. Plakala je nekih pola sata malo jače i sjedila u krilu. Nisam je odmah odvela doktoru jer nisam primijetila nikakve promjene, osim ogrebotine na nosu i čelu koja je već prošla, nije bilo otoka. Glavu smo dobro pregledali i ništa nismo vidjeli. Tih pola sata se žalila na vrat i glavu, ali samo kad bi je upitala jel je boli. Stalno se žalila na lijevu ručicu. Nakon pola sata krenula se igrati. Igrala se sa stvarima koje voli, ali je bila malo nervozna i ponekad bi rekla da je boli ruka. Sutradan smo napravili pregled ruke na kojem je doktor utvrdio uganuće i stavio joj longetu. Već je sedam dana prošlo od pada, ali mene i dalje brine glava. Nismo snimali glavu jer svi govore da to nije potrebno ako dijete nema nikakvih simptoma. Bojim se i zračenja aparata. Zanima me, trebam li napraviti CT glave i koliko dugo se mogu javljati posljedice nakon pada? Lijep pozdrav.

Poštovana,

koliko sam shvatila dijete nije imalo pravi udarac u glavu, nije bila bez svijest i iza toga nije imala nikakve znakove potresa mozga (povraćanje, glavobolje i slično). Uz to pregledao ju je kasnije i liječnik. Znači sve skupa nije bilo jasnih znakova koji bi ukazivali na traumu glave koja zahtijeva slikovno snimanje mozga. Iznimno rijetko može biti nekih traumatskih promjena koje nastupaju s većom odgodom pa i nekoliko tjedana od trauma, ali obično tome ipak prethode neki znaci koji govore u pravcu značajne trauma glave.

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.