Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Odjednom otežana probava i grčevi kod bebe. Da li je možda riječ o virozi?

Lijep pozdrav, pišem vam iz Poreča. Moja bebica ima 2 mjeseca, hranim je adaptiranim mlijekom (Bebimil 1). Posljednje dvije noći uopće ne spava, grči se i ispušta zvukove kao da kaka.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Jučer je imala otežanu probavu, a inače je ima svaki dan bez ikakvog napora. Temperaturu nema. Strah me da nije crijevna viroza jer je dosta nemirna i neraspložena. Bočice i dudice svaki dan prokuhavam i držim se uputa što se hranjenja tiče. Hvala vam na odgovoru.

Poštovana,

nije mi jasno što mislite pod otežana probava, je li to tvrda stolica ili samo grčevi i zašto se bojiti da nije crijevna viroza? Dijete ponekad ima više vjetrova i može tiskati a da i ne ispusti stolicu, no ako je stolica tvrda i to se ponavlja tada treba intervenirati. No, svakako bi bilo uputno da pedijatar pogleda dijete obzirom na dob. Kod tvrde stolice može se pokušati mlijeko Novalac IT koje je baš namijenjeno takvoj stolici. Ako je blaža crijevna viroza tada je stolica u pravilu mekša ili proljevasta, pa je korisno dati probiotske kapi za dojenčad.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ, dr.med, specijalist pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije

Poliklinika za dječje bolesti Helena

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.