Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Nakon dosad promijenjene tri vrste adaptirana mlijeka, beba iza svake bljucka i ima grčeve

Poštovana, moja beba je ušla u treći mjesec svog života (rođena 29.07.16). Na Aptamilu Ar smo već tri tjedna jer je od Babylove-a i Nana 1 koji smo koristili prije jako bljuckala.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Svaku dohranu prvih tjedan dana prihvati dobro i onda krenu problemi koji se manifestiraju kao bljuckanje i/ili grčenje iza svakog obroka. Trenutno pije pet obroka po 160 mL. No, u zadnjih tri dana sam primijetila da ima jednu normalnu stolicu, a predvečer ima malu stolicu zelenkaste boje. Je li to znak da je gladna i da joj treba povećati obrok ili je ipak alergična na neki od sastojaka ad mlijeka? Ona je mala hlapljivica i pojest će koliko god joj se da, pa mi ona nije realan pokazatelj, i ako joj dam 210 mL ona svejedno sve popiti. Smatram da joj i ne treba toliko jer je rođena s 3220 g i 47cm, iz bolnice smo otpušteni s 3070 g, a na vaganju je prije tjedan imala 5850 g i 61 cm.

Poštovana,

možete dati vašoj djevojčici onoliko koliko joj je potrebno tj. koliko želi pojesti. Upute na pakiranjima su samo smjernice, djeca napreduju različitim tempom. Zelena stolica ne mora nužno biti pokazatelj gladi, pogotovo ako je druga u danu. Može biti znak zraka u crijevima, što je potpuno normalno za bebu staru tri mjeseca, kao i bljuckanje i grčevi koji će se smanjiti do četvrtog mjeseca života, budite bez brige. Navedene simptome možete ublažiti probiotičkim kapima te nekom od AC adaptiranih formula za dojenčad s kolikama.

Ivana Purić,

nutricionist, dipl. ing., prof.eHrana – Savjetovalište za nutricionizam i dijetetiku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.