Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Koje AD mlijeko koristiti s obzirom na probavne probleme kod bebe?

Poštovani, sin je star tri mjeseca. Ima grčeve od navršenih mjesec dana i sad su slabiji i jede Novalac AC. Dosta bljucka poslije obroka i štuca. Neće piti čaj i vodu.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Da li da prijeđem na Novalac 1 ili nešto drugo? Posljednjih nekoliko dana ima vjetrove koji ga jako bole pa plače i ukoči nogice. Također u posljednjih nekoliko dana za obrok pojede 60 - 70 ml, a do sada je jeo 150 ml. Možda mu Novalac ac više ne odgovara. Otkada ima grčeve pije i Biogaia kapi. Stolica mu je zelenkaste boje, nekad tvrđa, a najčešće kao palenta zrnasto - kašasta i stolicu ima jednom dnevno. Također, nakon vode koju popije, istu nakon pola minute i manje povrati. Nekada i kapi povrati odmah. Također bljucka i prilikom presvlačenja premda od obroka prođe i sat - dva jer ga ne presvlačim odmah poslije jela upravo zbog vraćanja hrane. Kad mu se hrana vrati bude nekada bijelo slinasta, a ponekad usireno bijela. Molim Vas za savjet što dalje? Hvala unaprijed na odgovoru! Lp

Poštovana,

možete pokušati s drugom adaptiranom formulom, ali grčevi su normalni u toj dobi, kao i nepotpuno razvijeni probavni sustav. I zelena stolica ukazuje na zrak u crijevima, a zrnata stolica boje senfa je normalna stolica dojenčadi. Ako je mlijeko koje se vraća usireno, znači da je djelomično probavljeno. Jedino što još možete poduzeti jest posavjetovati se s pedijatrom da se možda ne radi o refluksu.

Ivana Purić,

nutricionist, dipl. ing., prof.eHrana – Savjetovalište za nutricionizam i dijetetiku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.