Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Dugotrajan suhi kašalj kod 3-godišnje djevojčice

Imam djevojčicu od 3 godine, inače zdravu. Do sada nije popila niti jedan antibiotik. Posljednjih mjesec dana javlja joj se suhi kašalj po noći, po danu rijetko - samo kada je u naporu, npr. trči

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

. Tjedan dana sam koristila sljezov čaj pa sam vidjela da ne ide, tjedan dana Efedrin kapi za nos - dok ih je koristila bilo je u redu, no kada smo prestali sve se vratilo. Otišli smo kod pedijatra i on je dao sirup Sinecod koji je koristila tjedan dana i stvarno joj je pomogao. Međutim, ona se još uvijek svaku večer zakašlje kada spava, i to jedanput kratko (po danu ništa). Je li to normalno s obzirom na to da nikada prije nije kašljala ili zaista treba toliko dugo vremena da se njen organizam oporavi? Hvala na odgovoru.

Poštovana,

to je normalno, katkad se nakon jednog virusnog infekta nastavi drugi i dok se god ne oporave trepetiljkaste stanice sluznice dišnih puteva kašalj može trajati. Kod djece je to također češće jer kada legnu, sekret se iz gornjih dišnih puteva slijeva u nosni dio ždrijela gdje su receptori za kašalj i to uzrokuje kašalj. Dakle bitno je očistiti nos prije spavanja, a ako kašalj potraje svakako se ponovo trebate javiti svom pedijatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.