Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Djevojka (13 godina) ima povremene mučnine

Poštovana, moja kćer ima 13 godina i već 4 tjedna povremene mučnine (u tri navrata po 1 - 2 dana). Razmak između mučnina je 10 - 15 dana.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Radili smo krvnu sliku, jetrene probe i urin i sve je uredno, a ona se u sva tri navrata navečer požalila da joj je "muka" i da joj je knedla u grlu. Ne boli ju trbuh niti glava, nema vrtoglavice, ali kad ima mučninu nakon pola sata joj se ide na wc. Do sada nije povraćala i nema temperaturu. Još smo stolicu nosili na analizu, a nalaz čekamo. Kada traje mučnina ona jede manje, a već za dva dana normalno. Imam li razloga za zabrinutost i što da napravimo? Hvala.

Poštovana,

kada se tegobe jave obratite pozornost na to ima li sutradan nešto stresno u školi, jer to može biti način reagiranja na tenziju, tj. psihosomatske prirode. Također je važno ima li redovne stolice i je li joj nakon defekacije bolje, mučnina može biti i zbog neredovnog pražnjenja. U slučaju da se nastavlja, a niste riješili uzrok, javite se ponovo liječniku, neka Vas uputi dječjem gastroenterologu.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ, dr.med, specijalist pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije

Poliklinika za dječje bolesti Helena

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.