Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Dječak je agresivan prema drugoj djeci i udara se po glavi kad nije kako on želi

Pozdrav. Moj sin ima godinu i 7 mjeseci. Dok nije napunio godinu dana bio je beba za poželjeti. Međutim, sad je jako agresivan i ne zna se kontrolirati.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

U društvu s drugom djecom ne funkcionira najbolje, grize ih i udara. Stalno se baca po podu i udara se po glavi ako nije nešto kako on želi. Jedino što govori je: "mama", "tata", "dida" i "baba." Druga djeca oko njega nisu takva i naprednija su od njega. Trebam li se brinuti zbog njegovog ponašanja?

Draga mama,

vjerujem da vam je zbunjujuća promjena koju vidite kod svog mališana. Vidjeti da se dijete agresivno ponaša prema sebi ili drugima svakako nije ugodno. Takva ponašanja jako je važno zaustavljati i pokazati djetetu što može učiniti, umjesto da udara ili grize. Važno je da pri tome budete ozbiljni, ali ne i prijeteći. Više o tome kako postaviti granicu djetetu možete pročitati u ovom članku: http://www.centarproventus.hr/single-post/2016/08/28/Koliko-je-te%C5%A1ko-zbog-intenzivnih-emocija-djetetu-jasno-postaviti-granice Razlozi agresivnog ponašanja djeteta mogu biti različiti, a u svakom slučaju čini se da se kod Vašeg dječaka javi određena frustracija i onda ju on ispoljava kroz agresivno ponašanje. Frustracija može biti i posljedica toga da se kod dječaka nešto sporije razvija govor. S obzirom na to da primjećujete odstupanja i smatrate da su druga djeca naprednija od njega preporučam Vam da o tome porazgovarate s djetetovim pedijatrom te da se provedu dodatne obrade kako biste lakše razumjeli svoga sinčića i uzroke njegova ponašanja.

Sretno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.