Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Dječak (8 godina) noću mokri u krevet

Poštovanje, zovem se Ivana. Imam sina kojem je osam godina i još uvijek mokri noću. Obično mokri jednom u tijeku noći, sat ili dva od kada zaspi ili ujutro između 5 i 6 sati.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Dogodi se da ne mokri po tri, četiri noći za redom pa se onda dvije, tri noći za redom pomokri, bez obzira da li prije spavanja prije vodu. Napravili smo sve analize koje pokazuju da je sve u redu. Molim za savjet, što da radim i zašto se to tako događa? Unaprijed zahvalna. Pozdrav.

Poštovana, radi se o primarnoj noćnoj enurezi i odlično je da su analize, doduše niste naveli koje, uredne iz čega proizlazi da dječaka bez neke dodatne invazivne obrade možemo početi liječiti. Preporučam Vam da se s dosad učinjenim nalazima obratite nefrologu koji se bavi noćnim mokrenjem. On će temeljem anamneze, kliničkog pregleda i osnovne nefrološke obrade vidjeti koji bi bio uzrok kako bi se izabralo odgovarajuće liječenje. Danas se zna da su najčešći uzroci duljem mokrenju noću: noćna poliurija, smanjen funkcijski kapacitet mokraćnog mjehura i nemogućnost buđenja na pun mjehur.

Iva Palčić

dr.med, spec.pedijatar, uži specijalist pedijatrijske nefrologije

Poliklinika za dječje bolesti Helena

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.