Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Da li bebi koja traži još povećati količinu adaptirana mlijeka?

Poštovana, dječak star 1 mjesec i 20 dana do prije 3 dana uredno je sisao vrlo često, svakih sat vremena, do sat i pol po 10, 15 minuta, nekad i više, plus bočica Nestle pro Nan jedna do podne i jedna popodne, te jedna uvečer

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

. Od sedmog dana života je na navedenoj ishrani, budući da je sisao i plakao, nikako se nije mogao dovoljno nasisati. U početku je sisao i pio jednu bočicu i to navečer, poslije kupanja. Posljednjih 20 dana pije 3 bočice jer mu nije bilo dovoljno. Prvo je to bilo 60 ml, sada je već 90 ml. Posljednjih 5 dana odbija sisu u potpunosti, osim po noći, i pije bočicu svaka tri sata po 90 ml. U međuvremenu popije i čaja, iako ne puno jer nije baš oduševljen. Nakon sat i pol do dva on već traži jesti, sisu neće, borim se da izdrži tri sata. Da li mu trebam povećati količinu sa 90 ml na više? Trebam li ga češće od svaka 3 sata na dan hraniti? Rođen je s 3, 875 kg i 53 cm. 20.09. je imao 5, 400 kg i 58 cm. Hvala unaprijed na odgovoru.

Poštovana,

s obziromna to da je vaš dječak dulji i sukladno tome teži od prosjeka za navedenu dob, slobodno mu povećajte količinu adaptiranog mlijeka. Umjesto 90 ml dajte mu 120 ml ili koliko mu treba kroz pet obroka u danu. Sa navršenih 2 mjeseca možete povećati dozu i na 150 ml po obroku. U svakom slučaju nemojte dozvoliti da vaš dječak bude gladan i radije povećavajte količinu mlijeka po obroku nego broj obroka.

Ivana Purić,

nutricionist, dipl. ing., prof.eHrana – Savjetovalište za nutricionizam i dijetetiku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.