Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Beba (2,5 mjeseci) ima sluz i povremeno krv u stolici

Poštovani, imam sina od dva i pol mjeseca. Posljednjih mjesec dana pojavljuje mu se sluz s točkicama ili končićima krvi u stolici.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Sluz je stalno prisutna, dok se krv javlja otprilike jednom do dva puta tjedno. Ima od tri do osam stolica, a boja varira od zlatno žute do tamno zelene. Nekada su stolice eksplozivne. Kad treba kakati, nateže se, grči i stenje. Stolice nisu čvrste, već rjeđe. Samo ga dojim, prije deset dana sam izbacila mliječne proizvode, a prije tri dana i gluten. Mliječne proizvode inače slabo jedem, međutim krv se i dalje javlja. Radili smo koprokulturu na rota, adeno virus i nalaz je bio negativan. Nisu izolirani bacili iz roda Salmonella ni Shigella. Čekamo rezultat fekalnog kalprotektina. Beba je rođena s 3400 g, a sada ima 5300 g. Jako sam zabrinuta. Što mi predlažete? Unaprijed hvala.

Poštovana,

iako je kravlje mlijeko najčešći alergen, mogu biti i drugi, zapravo bilo koja hrana koju vi jedete. Ponekad je korisno učiniti atopy patch test flasterima na leđima na najčešće nutritivne alergene, jer je to test za kasni tip alergijske reakcije koji zna ići s tračcima sluzi i krvi u stolici. Uz to dobro bi bilo da ste u praćenju gastroenterologa, koji će s Vama planirati koje namirnice pokušati eliminirati.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ, dr.med, specijalist pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije

Poliklinika za dječje bolesti Helena

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.