Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Imam 14 godina i željela bi smršaviti

Moje ime je Elena, imam 14 godina, 165 cm i oko 75 kg. Danas sam otkrila da sam dobila strije po trbuhu, zapravo na kukovima, otprilike.

shutterstock_1735801265.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

To me jako pogodilo jer mi neprestano ljudi govore kako nisam debela nego da imam teške kosti. Znam da sam debela, vidim se u ogledalu. Tražila sam po internetu dijete, ali sve one imaju loše komentare i rezultate, a ja sam djevojka u razvoju pa neke nisu dobre za moje zdravlje. Menstruaciju imam već godinu dana, ali jako neredovitu. Moja najveća mana je što se ne bavim sportom i sklona sam jelu u kasne sate. Želim smršaviti do šestog mjeseca jer onda idemo na more i ne želim da itko sazna za moje strije, a i zbog sebe same. Molim Vas, pomozite mi.

Draga Elena,

neredovita menstruacija je uobičajena u prvih godinu do dvije, a ponekad i dulje, no o takvim pitanjima se uvijek dobro posavjetovati sa svojim liječnikom. Sama si napisala koje su najveće greške u tvojim navikama - kasni obroci i nedostatak fizičke aktivnosti. Već s promjenama po pitanju ovih navika možeš postići prve rezultate. Osim toga biraj cjelovite namirnice, izbjegavaj niskokalorične dijete i nikada nemoj preskakati obroke, te ćeš sigurno doći do željenog cilja.

Ivana Purić,

nutricionist, dipl. ing., prof.eHrana – Savjetovalište za nutricionizam i dijetetiku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.