Da ili ne?

Prekid prijateljstva: Trebaš li se pomiriti s bivšom prijateljicom?

Upozorenja u odnosu nisu tako jasna kada su u pitanju prijateljstva, ali bi li se ikad trebala pomiriti s bivšom prijateljicom?

Trebaš li se ikada vratiti bivšem prijateljstvu?

Toliko smo upućene u to kako se ponašati u odnosima s bivšim partnerima (odgovor je, prema mišljenju većine ljudi, nikada se ne vraćati), ali kakav je bonton kada je u pitanju povratak bivšim prijateljima?

"Kad razmišljamo o lošim odnosima, obično mislimo na romantične partnere", kaže Nima Patel, stručnjakinja za svjesnost i osnivačica Mindful Champs, za Stylist. "Međutim, otrovni odnosi zaista mogu doći u svim oblicima i veličinama - uključujući prijateljstva."

"Moramo prihvatiti da ljudi griješe i imaju pravo, na neki način, imati mane; sve je to prirodni dio ljudskog iskustva - nitko nije savršen", kaže ona.

Budi najbolja verzija sebe.

"Ako je osoba ranije učinila nešto što vas je uznemirilo, a to je bio jedinstven događaj, možda je od tada odrasla, postala zrelija i naučila iz svoje pogreške. Međutim, netko tko iznova pokazuje otrovno ponašanje definitivno je veliko upozorenje na koje treba paziti i oklijevala bih dopustiti joj da se vrati u vaš svijet."

"Postavite si pitanje: Sviđa li mi se što sam u društvu ove osobe? Čini li da se osjećam dobro?", predlaže Rebecca Lockwood, trenerica neurolingvističkog programiranja.

"Važno je zapamtiti da se uvijek trebate okružiti ljudima kojima je stalo do vas i u čijem se društvu osjećate dobro. Ako imate veze koje vam više ne pružaju podršku, vrijeme je da prekinete vezu ili barem smanjite vrijeme koje provodite s tom osobom."

2/3
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.