Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Ženska strana s Marijom Pajić: Kako je Aleksandra Dojčinović krenula od nule i ostvarila svoj san

Uspješna dizajnerica ispričala nam je sve o svojim počecima i kako je od nule stvorila jedan od najuspješnijih hrvatskih brendova Leilou

Ženska strana s Marijom Pajić: Kako je Aleksandra Dojčinović krenula od nule i ostvarila svoj san
Budi najbolja verzija sebe.

Bespomoćne princeze iz bajki stvar su prošlosti, a svijet su preuzele prave samouvjerene vladarice. Nekim muškarcima one su ostvarenje svih snova, dok drugima predstavljaju najveću noćnu moru. Kolege im se dive, šefovi ih poštuju, uspješne su u onom što rade i ne pokoravaju se besmislenim normama. Istina, teško je danas posložiti baš sve kockice u prekratkom danu, no ženama o kojima ćete čitati u ovom serijalu zvanom „ŽENSKA STRANA“  - slaganje i preslagivanje minuta i sati u koje moraju ugurati posao, sebe, ali i ostale obaveze – ide i više nego sjajno! A da pritom na kraju dana -  svi legnu sretni i zadovoljni. 

Nije nikakva tajna da je taj ženski put, ponekad popločen predrasudama i teškoćama. Recept za uspjeh u životu - ma koliko god ga mi željele - ne postoji! No zato iz vlastita iskustva mnoge dame besplatno dijele savjete! Kažu da bi uspjele u životu, želja za tim uspjehom mora biti veća od straha od neuspjeha. A zna se - žene su poprilično neustrašive! Ma ako ćemo posve iskreno, sve su žene čudo! Nema toga što ne mogu. Kažu stari Grci da je žena kao vrećica čaja. Nikad ne znaš koliko je jaka dok je ne staviš u vruću vodu.

Kreatorica i uspješna poslovna žena, Aleksandra Dojčinović svijetli je primjer mlade osobe koja je ostvarila san. Ona najbolje zna kako je krenuti od nule! Ona isto tako zna koliko je u današnje vrijeme teško biti uspješna žena.  Pogotovo u hrvatskoj tekstilnoj industriji koja doslovno diše na škrge.shimmer fallback

(Foto: John Pavlish)


Evidentno je da se svijet potpuno promijenio u posljednjih nekoliko mjeseci pa koliko je tvoj sektor poslovanja pogođen i kako se izmijenila tvoja svakodnevna rutina?

Živimo u izazovnim i neobičnim vremenima. Daleko najvažnije je prilagoditi se poslovanjem u kojoj god mjeri to bude moguće. Također, važno je brzo djelovati i ne zavaravati se. Svaki poduzetnik trebao bi osmisliti svoje mjere unutar postojećih mjera i djelovati u skladu sa time.

Jesi li možda primijetila neke pozitivne stvari u ovom resetiranju svijeta točnije pauziranju svih naših aktivnosti?

Moram priznati da pozitivnih stvari vidim tek u tragovima, u sitnicama koje trenutno znače više nego ikad.

Kakav nas život po tvojem mišljenju očekuje nakon ove pandemije? 

Ne usudim se projicirati, ovo su vremena kada se živi dan po dan.

Što si naučila iz ovog "nesretnog perioda" - o sebi, životu, poslu? 

Osoba sam koja intenzivno radi na sebi gotovo svakog dana, ne trebam sretne niti nesretne periode da bih se upoznala. Ipak, dosegla sam kao i mnogi poduzetnici hrabrost za kakvu većina nas nismo niti znali da postoji.

Na kraju dana, shvatili smo da su u ovim trenucima pandemije žene itekako na prvoj crti bojišnice ( prodavačice, čistačice, doktorice, krojačice itd.) - imate li neku utjehu ili savjet za njih? 

Žene su zaista stup svake obitelji, one su prvenstveno na prvoj crti svog doma, a tek onda i poslovanja. Mi žene si trebamo na tome čestitati, trebamo biti blage prema sebi.

(Foto: John Pavlish)

Koliko se po tvojem mišljenju moda promijenila i je li se prilagodila čitavoj ovoj situaciji?

Vjerujem da u narednom razdoblju neće biti značajnih modnih trendova, a održiva moda će konačno doći na svoje.

Mnogi u tebi vide uzor pa postoji li neki ključan trenutak koji je u tvojoj karijeri bio presudan za uspjeh? 

Nema čarobnog trenutka, nema preokreta preko noći. Imamo samo puno neprospavanih noći, puno dobrih i pokoja loša odluka, puno hrabrosti i svakodnevnih malih trenutaka koji te korak po korak vode prema ciljevima.

Imaš li neku uobičajenu rutinu kojom započinješ dan ili završavaš isti? 

Zahvalnost je moja rutina. Ujutro čim ustanem prvo razmišljam na čemu trebam biti zahvalna, isto činim tokom vožnje u automobilu ili pak navečer prije spavanja. Cijeli dan se trudim živjeti zahvalnost bez obzira na izazove.

Što je tvoja najveća strast? 

Život je satkan od malih i velikih strasti, ne treba izdvajati jednu. Kao žena trudim se uživati kako u poslu tako i u lijepim trenucima izvan poslovnog okruženja, mislim da imam balans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.