Budi najbolja verzija sebe.

Prvi Hackathon “Change for Good” na Cannes Lions festivalu

Cannes Lions lansirao prvi hackathon u suradnji s Amazonom i Hugeom

Budi najbolja verzija sebe.

Cannes Lions je najavio da će biti domaćin dvodnevnog "Change for Good" Hackathona koji će se održati 19. i 20. lipnja na 65. međunarodnom festivalu kreativnosti Cannes Lions. Zajedno s Amazonom, Huge i međunarodnom platformom  Global Citizen, Cannes Lions poziva ekipe iz cijelog svijeta da udruže snage i zamisle i grade rješenja koja će nastaviti šest Global Citizen kampanja , uključujući: Bez siromaštva, Hrana i glad, Zdravlje, Obrazovanje, Ravnopravnost spolova i Čista voda i sanitacija.

Ascential Events predsjednik Uprave i počasni predsjednik Cannes Lions Philip Thomas, komentirao je, "Pokretanje takve inicijative je uzbudljivo na mnogim razinama. To savršeno obuhvaća duh Festivala - okupljanje kreativnih stručnjaka iz naše industrije za inovaciju kao pozitivnu silu za dobro - to je vrsta kreativne magije koja se događa na Cannes Lions. Ne možemo dočekati  razviti ovo s Amazonom, Huge i Global Citizenom. "

Interdisciplinarni timovi s jakim kreativnim, strategijskim i tehnološkim predstavljanjem potiču se da se prijave za sudjelovanje u Hackathonu, a natjecatelji iz svih agencija, brandova i regija su dobrodošli. Kao investicija u budućnost festivala i u sljedećoj generaciji voditelja, svaka bi momčad trebala uključiti barem jednog člana do 30 godina u timu s pet osoba.

"Kultura Hugea izgrađena je oko omogućavanja pozitivnih promjena kroz inovacije, a mi smo uzbuđeni donijeti naš dokazani Hackathon okvir na Cannes Lions i primijeniti našu stručnost, zajedno s talentima nekih od najkreativnijih momčadi na svijetu, kako bi unaprijedili globalno društveno dobro koristeći snažne tehnologije tvrtke Amazon. Velika je čast imati priliku za rad s Global Citizenom na globalnom planu koji mijenja život ", komentirao je Michael Koziol, globalni direktor tvrtke Huge.

Od zaprimljenih prijava, sedam timova bit će izabrano da se natječu u prvom natječaju Hack, a pobjednici će biti objavljeni na Interaktivnoj pozornici unutar Lions Innovation (Palais II) u srijedu 20. lipnja u 15:30 sati.

Timovi odabrani za sudjelovanje u Hackathonu imat će:

• Punu festivalsku ulaznicu za uživanje u svemu što Festival nudi;

• Praktično mentorstvo od nekih od najistaknutijih vodećih svjetskih čelnika i influencera;

• Stručnost u stvarnom vremenu u kreativnom, UX dizajnu i razvoju proizvoda firme Huge;

• On-the-ground rješenja arhitekata iz Amazon Web Services i Amazon Alexa bit će dostupna kako bi ideje postale stvarnost;

• Prilika za rad u dobru svrhu s Global Citizenom;

• Pobjednički će tim imati priliku raditi s Global Citizenom, Amazon Web Servicesom, Amazonom Alexom i Huge da pokrenu i promoviraju svoje rješenje.


Pobjednički tim odabrat će ugledni tim sudaca na Lions Innovation Stage.

"Duboko smo povezani s tehničkom preobrazbom i inovacijama u Global Citizenu pa je predivna privilegija raditi s ekipama Cannes Lionsa, Huge i Amazona na hackatonu koji pomažu našim ciljevima i stvaraju pozitivan utjecaj na svijet". rekao je Mark Lehmann, glavni direktor tehnologije Global Citizena. "Nebo je granica u stvaranju empatije i promjena tehnologijom!"

Prijave i više o projektu na :  http://creativity.ascential.com/CL-Hack-Signup_LP.html

Petra Novosel Balaško

Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.