Dodijeljene i posljednje nagrade na ovogodišnjem Cannes Lions festivalu

Proglašeni pobjednici za Entertainment Lions, Entertainment Lions for Music, Media, Design i Product Design Lions

Peti dan Cannes Lions međunarodnog festivala kreativnosti završio je nagradama na crvenom tepihu kako bi se proslavili pobjednici nagrada Entertainment Lions, Entertainment Lions for Music, Design, Media i Product Design Lions.

Entertainment Lions prepoznaju kreativnost koja pretvara sadržaj u kulturu. Od 1793 prijava dodijeljeno je 78 lavova - 12 zlata, 22 srebra i 43 bronca - i 'Beyond Money' od strane MRM // McCann Spain, Madrid za Santander Bank uzeo je Grand Prix. Predsjednik žirija, PJ Pereira, suosnivač i glavni kreativni časnik Pereira & O'Dell, rekao je da je rad "savršen primjer kako brand može dati izjavu, ali i osvojiti i zaraditi dragocjeno vrijeme potrošača".

Entertainment Lions for Music slave kreativne glazbene suradnje i originalne glazbene sadržaje. 511 prijava rezultiralo je dodjelom 33 nagrade Lions: 5 zlata, 11 srebra i 16 brončana, a Grand Prix je otišao radu 'Original is Never Finished' Johannes Leonardo, New York za adidas Originals. Predsjednik žirija, Olivier Robert-Murphy, globalni voditelj novih biznisa za Universal Music Group, i njegov žiri izabrali su rad koji je ponovno osmislio klasični hit, My Way iz Frank Sinatra, uz zvuk nove generacije umjetnika. Rad pametno ponovno privlači prošlost kako bi stvorio smisao za mladu publiku i oblikovao autentične veze s današnjim potrošačima.

Design Lions prepoznaju vizualno umijeće, pokazujući kako dizajn definira marku ili komunicira ključne poruke. Od 2780 ulaza, dodijeljeno je 112 Lavova: 20 zlatnih, 33 srebrna i 58 brončanih, a prvi Grand Prix za Tajland odlazi u 'The Unusual Football Field' od AP Thailand, Bangkok / CJ Worx, Bangkok za AP (Thailand) Public Company Limited. Predsjednica žirija Sandra Planeta, osnivač i kreativni direktor Planeta Design, Švedska je izjavila: "To je pametan, jednostavan, namjeran i koristan dizajn. A najbolji dio je da bih ga voljela probati sama. "

Media Lions  slave kontekst kreativnosti, poboljšani i pojačani strategijom kanala koji mijenja igru. Od 2949 unosa, dodijeljeno je 95 nagrada Lions- 9 Gold, 28 Silver i 57 Bronze - i 'Innovating Saving' od strane R / GA, New York za jet.com je Grand Prix. Predsjednik Mike Cooper, glavni izvršni direktor tvrtke Worldwide, PHD, vodio je žiri koji je odabrao rad od tada start-up trgovca za svoju vrlo održivu komunikacijsku strategiju. Potaknut cijenama i potrošačkim podacima, koristi se društvenim medijima i uvidom u istraživanje kako bi stvorio komercijalne rezultate velikih robnih marki.

Product Design Lions prepoznaje kreativnost koja osigurava oblik i funkciju. Suci  za Product Design, na čelu s Ruth Berktold, vlasnikom, YES arhitektura, Njemačka, odabrali su "Payphone Bank" tvrtke Gray Colombia, Bogotá za TigoUNE za Grand Prix. Namjenski, koristan i u konačnosti  rad koji mijenja svijet, pretvorio je sučelje telefonskog poziva u mikro štedne račune kako bi podržao kolumbijske zajednice. Od 435 ulaza primljenih za Product Design, dobilo je 22 Lava, uključujući Grand Prix - 4 zlata, 6 srebrnih i 11 brončanih.

Sir Lucian Grainge, predsjednik i glavni izvršni direktor Universal Music Group (UMG), bio je počašćen kao ovogodišnja Cannes Lions Media Person of the Year. Nagrada prepoznaje pojedinca koji je oblikovao budućnost kreativnih komunikacija i predstavlja utjecajan lik u današnjem medijskom krajoliku.

Medijska mreža godine također je najavljena: 1. mjesto je otišlo u OMD Worldwide; Drugo mjesto u Mediacom; i treći Starcomu.

Lions Entertainment, dvodnevni specijaliziran događaj Festivala, započeo je danas, donoseći svjetsku zabavnu industriju zajedno s globalnim brandovima za program govornika, live nastupe, okrugle stolove i umrežavanje. Usredotočujući se na budućnost zabave i ulogu koju će marke igrati u njemu, A $ AP Rocky, Ellie Goulding i Jason Reitman dijelili su znanja i uvide na stadijima.

Davor Balaško

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.