Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Uspori i prepoznaj ih na vrijeme

Kad te stres preuzme: Ovo su znakovi da si emocionalno iscrpljena

Iako mnogi simptome emocionalne iscrpljenosti uzimaju zdravo za gotove, njima ti tijelo poručuje da nešto nije u redu. Imaš osjećaj da te preuzeo stres, noću jedva spavaš , a obaveze ti postaju sve teže? Vrijeme je da prepoznaš ove znakove - dok nije prekasno

pexels-energepiccom-313690.jpg
Foto: Pexels

Posljednjih godina sve se otvorenije govori o mentalnom zdravlju. Sva sreća da je tako jer je ono kako se osjećamo iznutra jednako važno kao i naše fizičko zdravlje. Jednostavno, ne možeš očekivati da ćeš biti ispunjena i sretna ako te muči 'nešto iznutra'. Znakovi koje nam šalju tijelo i um treba shvatiti krajnje ozbiljno, a jedini način za to jest da uzmemo predah od svakodnevice, zapitamo se kako se osjećamo i što bismo mogli promijeniti kako bi nam bilo bolje.

shimmer fallback

Jedna od najvećih boljki današnjice jest, uz depresiju, emocionalna iscrpljenost. Znaš ono kad imaš osjećaj da te stres 'ubija', da nikada ne spavaš mirno, da ti je svaki zadatak prezahtjevan jer jednostavno trebaš odmor od svega? I tako već mjesecima. Iako nam ubrzani način života često diktira tempo i postavlja u stresne situacije, emocionalna iscrpljenost nije bezopasna jer može dovesti do toga da, doslovno, izgoriš. Ignoriraš li ono što ti tijelo poručuje, izvanredna situacija lako postaje okidač bujice dotad potisnutih emocija i početak stanja iz kojeg nije jednostavno izaći.

Image
Gubitak kilograma ili debljanje

Od metabolizma do sna: 6 načina na koji su stres i težina povezani

Unatoč tome što se emocionalna iscrpljenost manifestira na različite načine - kod nekoga nakon kraće, a kod nekoga nakon duže izloženosti stresu - ipak postoje najčešći znakovi ovog psihičkog stanja. Primijetiš li jedan ili više njih, možda je vrijeme da usporiš dok još nije prekasno.

Budi najbolja verzija sebe.
1/7
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.