Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
ŽENSKA STRANA S MARIJOM PAJIĆ

Kristina Čilić progovorila o majčinstvu, karijeri i zašto su ona i suprug odlučili pomagati najmlađima

Gošća nove epizode podcasta 'Ženska strana s Marijom Pajić' diplomirana psihologinja i politologinja, Kristina Čilić, uspješna žena, majka dva sina i supruga našeg slavnog tenisača Marina Čilića

DSC06533.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Kristina Čilić definitivno je jedna od onih žena koju želimo bolje upoznati i saznati koja je tajna njezina uspjeha. Ova simpatična diplomirana psihologinja i politologinja, majka dva sina, supruga našeg uspješnog tenisača Marina Čilića s kojim je pokrenula Zakladu kojom pomažu djeci i stipendiraju ih kako bi ih potaknuli da iskoriste svoj potpuni potencijal. Kristina je s našom Marijom Pajić u novoj epizodi podcasta 'Ženska strana s Marijom Pajić' razgovarala o Zakladi koju su ona i suprug pokrenuli kako bi pomogli našoj djeci.

"Moje je mišljenje da se nekad u javnosti previše forsira to šampionstvo i da se priznaju samo uspjeh i čini mi se da se i kod male djece na neki način stvara pritisak moranja i uspjeh je televizija, bogatstvo, novac kojekavo posjedovanje materijalnih dobara, a ja se nikako ne bih složila da je to uspjeh. Uspjeh je sreća, zadovoljstvo, neki unutarnji mir što se postiže radom onog što voliš. Tako da mi u Zakladi ne mislimo da bi svako dijete trebalo uspjeti, već da bi svako dijete trebalo iskoristiti svoj puni potencijal. Nekome je potpuni potencijal da postane sportski šampion, drugome glazbenik, klesar što može biti. Zašto smo pokrenuli Zakladu je činjenica da otkrivanje potencijala nije skroz u rukama djeteta koje želi nešto postići jer puno toga je zapravo u prilici koju imaju, u okruženju. Neka su djeca nažalost rođena na tavkom mjestu, čisto geografski, ili su nižeg socioekomskog statusa i ne mogu si priuštiti da se bave ovim što vole. I mi smo vidjeli tu priliku da pomognemo. Odnosno Marin je bio isto to dijete prije puno godina. U njemu je uvijek tinjala želja da pomogne da vrati zajednici koja je uložila u njega i tako je došla ideja za Zakladu." ispričala je Kristina u podcastu našoj Mariji.

shimmer fallback

"Marin je dugo tražio inspiraciju. Znao je da želi raditi s djecom i da mu je primarni fokus Hrvatska. Trebao je pronaći nišu. I onda je Marin čitao knjigu Outliers, Malcoma Gladwella i pročitao kako su roditelji Billa Gatesa dok je bio mlađi opremili školu sa računalima i napravili komjutorsku učionicu. To je bilo vrijeme kada su kompjuteri bili rijetkost. I on je do trenutka kada je otišao na fakultet gdje se njegovi vršnjaci prvi put susreli sa računalom, on je imao sate i sate iza sebe. Često je znao reći da nije on genije koji je sad sve uspio jer je najbolji od svih nego mu je okolina dala šansu koju je iskoristio. Marin je rekao, ok, ja želim da mi budemo ta šansa djetetu da postigne ono što može.", ispričala je Kristina o Zakladi Marin Čilić koja stipendira mlade glazbenike, sportaše, a dosad je stipendirano 77 djece... Sa svom djecom i dalje su kontaktu i sve stipendiste prate već 4 generacije.

Kristina je inače samozajatna i rijetko nastupa u javnosti. No, Mariji je ispričala sve o svojoj karijeri, ali i majčinstvu.

Image

Mirela Kardašević u podcastu ' Ženska strana s Marijom Pajić' - Kao maloj rekli su joj da neće moći hodati, a danas je svjetska prvakinja

"Inače sam opušten tip roditelja i nemam problema da dijete šara nešto, prolije, skače po blatu, nemam s tim problema. No, s mobitelima sam oprezna. Kada je mlađi sin bio jako malen, imao je možda 2 mjeseca i taman je krenula pandemija ministar je imao pressice . I vidjela sam da dijete odgleda pressice i jednostavno sam rano shvatila da je televizija i mobiteli su prepodražljivi za njihov mali mozak. I kad je to tako, doista je jako teško da stvaran život imitira tu razinu podražaja koji dobivaju s ekrana. Jedan sam od onih roditelja koji pokušava ekrane svesti na minimum.", objasnila je Kristina o majčinstvu i kako je odnos njezin oko djece i mobitela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Nerijetko se kaže kako žena drži 3 kuta kuće, a koliko je izazovno posvetiti se dvoje male djece, karijeri i životu sa vrhunskim sportašem Kristina itekako zna.

"Svjesna sam da je Marinova karijera takva kakva je i da je ne može raditi polovično. On ne može reći ovaj ću turnir odigrati, a ovaj neću. Luksuz koji ja imam je da se moj posao raditi onoliko koliko meni vrijeme dopušta. Tako da ja zapravo nikad nisam stala raditi. Bila sam zaposlena u korporaciji i radila sam osam plus sati. I onda u jednom trenutku kad smo se mi preselili, mislim Marin je već 15 godina u Monaku, a onda sam i ja otišla u Monako. Ondje sam otvorila firmu za HR konzulting. Imam je već 4 godine i radim koliko mi vrijeme dopušta. Imam stalne i povremene klijente i uglavnom sam na mobitelu, osim nekih razgovora koje obavim uživo odnosno preko video poziva.", objasnila je Kristina kako uspijeva balansirati obitelj, karijeru i život s vrhunskim sportašem.

Što je sve Kristina otkrila našoj Mariji, pogledaj u videu.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.