Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Usudi se probati!

#ponosna: Suzana je ispunila svoj san i jedna je od samo dvije strojovotkinje u Hrvatskoj

Ako nešto zaista jako želiš, potrudi se da to i ostvariš. Ne dozvoli da te obeshrabri okolina kojoj se tvoja ideja možda čini suludom, poručuje Suzana Karamatić Vidaković

Budi najbolja verzija sebe.

Ona je Suzana Karamatić Vidaković, 34 su joj godine i jedna je od dvije žene u Hrvatskoj koje voze vlak. Sitna, energična crnka, zaraznog osmijeha, upravlja kompozicijom od 750 tona i u tome, kaže, uživa više od svega.

Image
Uzor i inspiracija

#ponosna: Dunja kaže kako je rano shvatila da život nije fer i da će uzet pod ruku sve što joj je dao

Od malena je sanjala da će, kada naraste bit strojovotkinja, a ljubav prema vlakovima usadio joj je otac koji ju je sa sobom ponekad vodio na posao, na željeznicu. Cijeli život vezan joj je uz prugu i kao malena voljela je promatrati vlakove. Odrasla je u Dugom Selu u kojem i danas živi s obitelji, suprugom, 15-godišnjim sinom i 11-godišnjom kćeri.

Supruga osim kod kuće, viđa i na poslu jer radi kao prometnik vlakova pa svakodnevno surađuju. Uz papire za vlak, donese joj kavu i da pusu. Ljubav prema željeznici prenijeli su i na sina koji je lani upisao Željezničku školu i želi jednog dana da mu, baš kao i mami, radno mjesto budu bespuća pruge.

shimmer fallback

Provozala sam se sa Suzanom od Zagreba do Dugog Sela i bilo mi je jako simpatično vidjeti kako joj ljudi mašu kada dolazi na kolodvore i odlazi s njih. To su putnici koji se svakodnevno voze vlakom i oduševljeni su strojovotkinjom na njihovoj relaciji. Nema negativnih komentara, samo lica puna nevjerice kada vide da u lokomotivu uskače zgodna mlada žena. Suzana je tek nedavno postala strojovotkinja. Prije je radila kao kondukterka i kaže, čeznula za tim da jednog dana sjedne u lokomotivu. Svoj san je ispunila, drugih, dodaje s golemim osmijehom na licu - nema.

Uživa u poslu i poručuje ženama da se ne boje ostvariti ono što žele pa čak i kada se to nikako ne uklapa u očekivanja koja okolina ima od njih. Da je poslušala što joj govore pa čak i u najboljoj namjeri, ona bi još uvijek, kontrolirajući i naplaćujući karte putnicima, gledala kako neki drugi strojovođa sjeda na njezino mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.