Budi najbolja verzija sebe.
Pločice do ljeta

Vježbaj kod kuće s Ivanom: Trening trbušnih mišića

Trener s dugogodišnjim iskustvom i magistar kineziologije Ivan Brkljačić pokazao je kako pravilno odraditi trening trbušnih mišića

Budi najbolja verzija sebe.

Donosimo ti novi trening Ivana Brkljačića, trenera s dugogodišnjim iskustvom i magistra kineziologije, s kojim smo snimile serijal treninga koje možeš izvoditi kod kuće. U prvom nam je videu pokazao kako odraditi kratki trening s gumenim trakama, u drugom kružni trening za cijelo tijelo uz pomoć duže gume koja ti može služiti kao otpor kod izvođenja svake vježbe, u trećem visokointenzivni trening, četvrti je bio 'rezerviran' za gornji dio tijela, peti za donji dio, a sad je došao onaj koji smo čekale: trening trbušnih mišića.

Ovaj trening je idealan za jačanje prednje strane trupa, odnosno trbušnog zida. Kako Ivan naglašava, garantira ti jak i atraktivan trbuh, ali i dobru posturu i dobru kralježnicu.

Znači , ako vježbaš s našim Ivanom imat ćeš zavidne trbušnjake, ali ćeš i smanjiti probleme s leđima. Zato, ne budi lijena i primi se treninga. Sve što ti treba je dobra volja i malo slobodnog vremena.

Budi najbolja verzija sebe.

U videu pogledaj kako pravilno izvoditi vježbe, a ispod se nalaze detaljni opisi:

1. Plank s podizanjem oslonaca

Nalazite se u poziciji prednjeg izdržaja na podlakticama. Laktovi se nalaze ispod ramena. Stopala u širini kukova. Aktivacijom muskulature lopatica, trbuha, gluteusa i kvadricepsa, održavate stabilan i pravilan položaj. Iz te pozicije podižete jedan po jedan oslonac, pazeći na izbjegavanje kompenzacijskih pokreta. Vježbu izvodite 10 ponavljanja, podižući svaki oslonac zadani broj puta.

Budi najbolja verzija sebe.

2. Vertikalni potisak iz V-sjeda

V-sjed je pozicija u kojoj su noge opružene ili malo pogrčene u zglobu koljena, te malo podignute od podloge. Iz sjedeće pozicije jednoručni uteg potiskujete vertikalno i vraćate u početni položaj. Za slučaj boli u donjem dijelu leđa, noge spustite na pod i izvedite seriju do kraja. Vježbu izvodite po 10 ponavljanja svakom rukom.

3. Ležeće odnoženje s otporom

Lezite na leđa i gumu postavite na područje potkoljenica. Ruke se nalaze uz tijelo, te se stalnim pritiskom statički odgurujete rukama od poda. Na taj način gornji dio tijela držite u stabilnoj poziciji. Pete su spojene i malo odvojene od poda. Iz tog položaja odmičete noge što više prema van i vraćate u početni položaj. Vježbu izvodite 10 ponavljanja.

4. Podizanje i rotiranje trupa

Opet se nalazite na leđima, ovaj put s visoko podignutim i opruženim nogama. U početnom položaju ruke se nalaze opružene iznad glave i spuštene na pod. Podižete trup dotičući dlanom suprotnu nogu. Vježbu izvodite naizmjenično 10 puta svaku stranu.

5. Bočno privlačenje koljena s gumom na stopalima

Nalazite se u prednjoj poziciji s gumom na donjem dijelu potkoljenice. Koljena privlačite bočno do krajnjeg položaja u kojem osjećate maksimalnu aktivaciju bočne strane trupa. Vježbu izvodite naizmjenično po 10 ponavljanja svakom nogom.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.