Najava serije predavanja KRETANJEM DO ZDRAVLJA

Sve brže živimo pa tako imamo sve manje vremena za brigu o našem zdravlju.

KRETANJEM DO ZDRAVLJA moto je koji promovira Društvo športske rekreakcije Aktivan život s ciljem promicanja zdravog i aktivnog života. Na žalost, kroz godine, sve brže živimo pa tako imamo sve manje vremena za brigu o našem zdravlju. DŠR Aktivan život pokušava svojim akcijama sve više ukazati na važnost bilo kakve tjelesne aktivnosti. Poražavajuća je činjenica da je u Hrvatskoj sve više pretilih ljudi, prema posljednjim istraživanjima 79 posto muškaraca i 49 posto žena ima prekomjernu težinu odnosno debljinu.

S obzirom na takve poražavajuće podatke DŠR Aktivan život organizira seriju od 4 predavanja i radionicu pod motom KRETANJEM DO ZDRAVLJA. Ulaz na sva predavanja, kao i radionicu je besplatan. Predavanja će se održati u Planinarskom društvu „Zagreb-Matica“, Frane Petrića 4/II kat, prema slijedećem rasporedu:

•    19.05.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Važnost sportske rekreacije u svakodnevnom životu
Saznajte koji su pozitivni učinci tjelesne aktivnosti na mentalno, socijalno i fizičko zdravlje.  Predavanje će održati Dr. Ivo Belan, autor knjige Jogging, a gošća predavanja biti će Iris Bostjančić, članica Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije Mount Everest. Usponom na Mount Everest 2009. godine, Darija i Iris Bostjančić postale su prve sestre u povijesti koje su istovremeno došle na vrh Mount Everesta.

•    26.05.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Od jogginga do maratona
Predavanje je namijenjeno svim osobama koje se bave ili se tek žele početi baviti trčanjem. Predavanje će održati Dragan Janković, predsjednik Atletskog kluba Sljeme iz Zagreba.

•    02.06.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati - Sportske ozljede koljena
Uz sve dobrobiti koje imamo od pojačane tjelesne aktivnosti ona nam ponekad donosi i ozljede. Saznajte koje su najčešće sportske ozljede koljena, kako ih prepoznati, spriječiti i liječiti. Predavanje će održati dr.med. Pavao Vlahek, autor knjige Cestovno trčanje.

•    16.06.2010., srijeda od 18:00-19:30 sati – Prehrana sportaša
Na što trebaju obratiti pozornost sportaši u svojoj prehrani? Što je dehidracija i kako je spriječiti? Ugljikohidrati, proteini, vitamini i minerali – kada, kako i koliko ih konzumirati? Predavanje će održati dr.sc. Darija Vranešić Bender, dipl. ing. bioteh.

Da ne bi sve ostalo na priči između trećeg i četvrtog predavanja održat će se radionica Zagrijavanje i istezanje i to u subotu, 12.6.2010. od 13:30 do 15:30 sati u fitness centru Vita Fitness & Spa na Jadranskoj avenija 2B u Zagrebu. Obucite se sportski, dođite na radionicu i naučite se ispravno zagrijavati i istezati uz predavača Deana Mistura, sportskog fizioterapauta i njegovog gosta Dejana Patrčevića, hrvatskog PRO Ironman triatlonca.
Sva predavanja prethode velikoj Kros utrci VOLIM TRČANJE koja će se održati 22. lipnja 2010. u 10 sati na Savskom nasipu kod Boćarskog doma, Prisavlje 2, Zagreb.

Više informacija možete dobiti na www.volim-trcanje.net ili kod osobe zaduže za odnose s javnošću Nade Vucić (nada.vucic@gmail.com ili 091/525 6335).

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.