Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Reci joj zbogom

Muči te nadutost? Ove jednostavne vježbe će ti pomoći

Osjećaj nadutosti nije nimalo ugodan, a ove jednostavne vježbe protiv nadutosti pomoći će ti da se riješiš tog osjećaja

Žena vježba
Foto: Unsplash

Teško je misliti na bilo što drugo kada te zarobi osjećaj nadutosti - teško je odlučiti što ćeš jesti i piti, a da ti ne "padne" teško, a uska odjeća i smetnje u trbuhu mogu te odvratiti od posla i poremetiti ti koncentraciju. Hormoni, stres i probava glavni su uzročnici nadutosti, a pronaći način da se riješiš nadutosti prvo je što želiš učiniti. No prije nego što posegneš za bilo kakvim rješenjem, kreni od onog osnovnog - pokreta i vježbi.

"Kada sam naduta zbog mjesečnice, ne želim trčati ili skakati okolo. Umjesto toga, najkorisnije mi je raditi treninge zasnovane na snazi od kojih ću se iznojiti, ili neke opuštajuće vježbe", za Stylist je rekla kondicijska trenerica Emma Obayuvana i dodala da, kada je riječ o probavnim smetnjama, najkorisniji može biti kardio, ali i da intenzitet vježbanja moraš prilagoditi intenzitetu nadutosti.

Image

Dobro je znati: ove namirnice najbolji su saveznici u borbi protiv nadutosti!

Ne postoje velike količine istraživanja nadutosti, s obzirom na to koliko je simptom subjektivan, ali jedan rad iz 2006. godine otkrio je da blaga tjelesna aktivnost pomaže kod čišćenja crijevnih plinova i smanjuje simptome kod pacijenata koji se žale na nadutost u trbuhu. S druge strane, ako misliš da bi uzrok nadutosti mogao biti stres, možda bi bilo pametno odraditi neke lakše vježbe koje te neće previše umoriti.

S kojom god vrstom nadutosti da se boriš, osjećaj nije nimalo ugodan, a nekoliko jednostavnih vježbi koje smo izdvojile u nastavku pomoći će ti da se riješiš tog osjećaja.

Budi najbolja verzija sebe.
1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.