Brzo, jednostavno i LCHF/keto: prefini recepti s jesenskim tikvama

Pet jednostavnih recepta u kojima će svatko uživati!

Brzo, jednostavno i LCHF/keto: prefini recepti s jesenskim tikvama

Tjestenina od muškatne tikve s umakom od rajčice i gljivama

Image



(za 4 porcije)

Sastojci:
1 žuti luk, sitno sjeckani
3 režnja češnjaka, protisnuta ili sitno nasjeckana
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice kokosovog ulja bez okusa
1 šalica (225ml) pasirane rajčice
1 žličica Vegete
pola žličice mediteranskih začina
1 šalica punomasnog vrhnja za šlag
500 g muškatne tikve
½ šalice narezanih gljiva
sol i papar, po ukusu
2 žlice svježeg origana ili svježeg bosiljka, sjeckanog
naribani Parmezan, za posluživanje

Upute:
U posudi pržite luk na 2 žlice maslinovog ulja pa mu dodajte polovicu češnjaka. Dodajte pasiranu rajčicu, Vegetu, mediteranske začine, vrhnje i dobro promiješajte. Kuhajte 15 minuta na maloj vatri.
Nakon kuhanja po želji propasirajte još štapnim mikserom, te dodajte soli i papra po želji.
Pržite gljive na kokosovom ulju dok ne postanu zlatno smeđe. Dodajte ostatak češnjaka i pržite još nekoliko trenutaka. Posolite i popaprite.
Spiralizatorom napravite špagete od muškatne tikve, a možete je i narezati na tanke štapiće (što može poslužiti kao zamjena za penne tjesteninu). Špagete kratko prokuhajte u slanoj vodi, tek dok ne omekša (štapiće ćete morati nekoliko minuta dulje kuhati). Poslužite s umakom od rajčice i gljivama od češnjaka. Posipajte sa svježim origanom iil bosiljkom i parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6