Brzo, jednostavno i LCHF/keto: azijski stir-fry, cvjet-popečci i 2 famozna deserta

Pet jednostavnih recepta u kojima će svatko uživati!

Brzo, jednostavno i LCHF/keto: azijski stir-fry, cvjet-popečci i 2 famozna deserta

Fritata sa špinatom

Image


(za 4 osobe)

Sastojci:
150 g nasjeckanog špeka ili kobasice
1 žlice maslaca ili kokosovog ulja za pečenje
250 g svježeg špinata
8 jaja
1 šalica punomasnog vrhnja za kuhanje
150 g naribanog punomasnog sira
sol i papar

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pržite špek na maslacu (ili kokosovom ulju) da postane hrskav. Dodajte svježi oprani i ocijeđeni špinat i kratko popržite tek toliko da uvene. Maknite s vatre. Izmutite jaja i vrhnje sa solju i paprom i izlijte u namašćeni manji protvan (23x23 cm). Dodajte špek i špinat, malo promiješajte i na kraju posipajte naribanim sirom. Pecite 23-30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/5