Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
#ponosna

Usred pandemije pokrenula je vlastiti posao i zasnovala obitelj

Iako je po struci profesorica biologije, Dora je radije izabrala poduzetništvo i to usred pandemije, nego biti pod stresom koji joj je donosio rad u školi

vrana2.PNG
Budi najbolja verzija sebe.

#ponosna

Kada tražite državni poticaj da pokrenete posao koji će se baviti izradom maski za lice, vjerojatno je da će vas odbiti. Kada još s tome pokušavate otvoriti obrt usred pandemije i dodate kako ćete izrađivati goblene nepristojnog sadržaja, nasmijat će vam se, a zatim vas odbiti, i to dvaput. To se dogodilo Dori Voski koja je, usprkos činjenici da ju je država odbila, otvorila svoj obrt i posluje bolje nego li je mogla zamisliti.

Poznatija kao Šarena Vrana, Dora izrađuje upravo maske za lice i goblene koji kombiniraju malo stariju estetiku i prostote.

shimmer fallback

“S obzirom da mi je psovka svaka druga riječ u vokabularu, nekako sam to iskombinirala i s hrvatskim psovkama”, kaže Dora. Gobleni s izrazima poput “vrag te zel” ili “zajaši kaktus” su na našem tržištu iznenađujuće traženi, rekla nam je Dora.

Lani je počela s izradom maski, a dosad ih je napravila između dvije i pol i tri tisuće. Izrađivala ih je za bolnice, staračke domove i sve druge kojima su na samom početku pandemije bile potrebne.

shimmer fallback

“Mislim da bi sad mogla sašit masku s obje ruke iza leđa”, šali se Dora.

Osim što svoje rukotvorine izrađuje po narudžbi, vodi i radionice za sve koji se žele okušati u izradi goblena. S obzirom na struku profesorice, kaže kako ima potrebu prenositi znanje na druge. Na posao u školu se nikada ne bi vratila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

“Čak da i manje zarađujem s obrtom, vrijednije mi je.”

Šarena Vrana u 2020. godini procvjetala je ne samo poslovno, nego i privatno. Stupila je u brak sa svojim dugogodišnjim partnerom koji ju od samog početka podržava u njenom snu, i koji joj je pomogao da pokrene vlastiti posao bez straha za egzistenciju.

“To je meni bila jedna jako olakotna okolnost gdje ja nisam morala razmišljati o tome hoću li imati što za jesti”, prisjeća se Dora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Za najdraže trenutke kaže da nisu veliki. I jedna poruka u inbox dovoljna je da joj izmami osmijeh na licu, a posebno ako je pitanje o vezenju.

shimmer fallback

“Baš sam ponosna što mogu tu staru tradiciju vratiti na malo moderniji način”, hvali se Dora.

Dori je termin za sinčića pred ljeto, pa će inovativno krojaštvo na neko vrijeme biti u drugom planu.

“Sad moram smisliti kako ću sve riješiti prije nego što odem na porodiljni” kroz šalu nam govori ova ponosna buduća majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.