Lijepe zrele godine

Ako ti je više od 60, učini život čarobnim uz ovih nekoliko trikova

Vrlo često malene stvari čine razliku. Želiš li poboljšati kvalitetu svog života, pročitaj savjete stručnjaka, temeljene na znanstvenim dokazima

Stvori mali krug bliskih prijatelja

Društveni život od ključne je važnosti za psihičko, ali i fizičko zdravlje. I dok u mladosti imamo energije za sklapanje brojnih poznanstava i prijateljstava, s godinom taj elan kod većine slabi, a i životne okolnosti čine svoje te uz nas ostaju samo pravi prijatelji. Prijateljstva koja sklapamo u zrelijoj dobi dublja su i čvršća od onih mladenačkih. Studija objavljena u Psychology and Aging pokazala je da se osobe starije od 60 koje imaju maleni krug bliskih prijatelja, osjećaju sretnije od onih koje ne njeguju prijateljstva ili imaju velik broj poznanstava, a niti jednog bliskog prijatelja. Osim što prijatelji pridonose tvojoj sreći, jačaju i tvoje mentalno i psihičko zdravlje .

"Ne moraš biti zvijezda zabave, no bitno je stvarati i održavati jake društvene veze. Jedan dobar prijatelj zlata vrijedi", kaže neurologinja autorica studije Emily Rogalski, a prenosi spomenuti portal.

Budi najbolja verzija sebe.
2/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.